Nybyggerne: Interview med Hanne & Thorkild

Alderspræsidenterne i Nybyggerne hedder Hanne og Thorkild og parret havde kun været kærester i få uger, da de stod klar til start i Nybyggerne. Oprindeligt meldte Hanne sig til Nybyggerne uden egentligt at vide hvad konceptet præcis gik ud på. Alligevel slap Hanne igennem nåleøjet, og hvordan det gik til, at Thorkild blev Hannes partner, kan du bl.a. læse mere om hér.

 Sig hej til Hanne og Thorkild!

nybyggerne-detydre

… og resten af holdet fra Nybyggerne! Hanne og Thorkild, der er bevæbnet med hhv. en rive og en spade på ovenstående billede, gik ind til projekt Nybyggerne med et åbent sind. Hanne, på 66 er kunstner og patchwork-forfatter, og Thorkild på 68,  er uddannet elektroingeniør. På papiret giver det jo ganske fine forudsætninger for at indrette et hus på 130 m2, helt fra bunden, og virkeligheden har afsløret det samme.

Hanne og Thorkild er bestemt ikke farveforskrækkede, hvilket især er kommet til udtryk i parrets køkken, hvor lyserød, solgul og mørkegrå, er nogle af de mere dominerende farver.

 Thorkild Hanne_efter

Interview med til Hanne & Thorkild

Hvorfor meldte I jer til Nybyggerne?

Jeg læste i den lokale avis her på Vestsjælland, at TV2 søgte deltagere til et nyt, stort og spændende projekt, hvor man skulle indrette et helt nybygget hus. Jeg tænkte, at det kunne da være sjov at deltage. Én af mine store hobbyer er nemlig at indrette boliger og designe haver. Defor var jeg hurtig med at maile og fortælle, at jeg gerne ville være med, rent faktisk helt uden at kende noget som helst til konceptet – sådan er en løvepige ofte! Ganske kort tid efter kom der en mail tilbage – til min store forbavselse – med spørgsmål om, hvad min mand hedder.

Som værende single fik jeg nu et problem, da det  jo bare var mig, der ville afprøve evnerne. I første omgang kontaktede jeg en god ven i Korsør, der dog ikke havde mulighed for at deltage på grund af sit arbejde. Dernæst kontaktede jeg Thorkild, som jeg havde mødt på nettet.  Og han sprang til efter lidt overvejelse, velvidende om, at vi naturligvis ikke blev udvalgt! Men det blev vi altså og vi valgte at betragte det, som en venskabsprøve og/eller kæresteoplevelse!

Hvordan var arbejdsfordelingen i mellem jer?

Thorkild ville hovedsalig tage sig af det håndværksmæssige – og på ingen måde indretningen. Det blev min afdeling og det jublede jeg over indvendig. Jeg har tilbragt mange år på en stor gård og indrettet stuehuset på (ca. 400 m2 og 3,53 m til loftet. Det var en stor udfordring med mange besøg i byggemarkeder, udstillinger, tapetbutikker og bolighuse mm. og så gav det inspiration til mere.

Jeg elsker at arbejder med former, flader og farver og har skrevet 10 bøger om patchwork. Nu maler jeg også store billeder og for mig er naturen den bedste inspiration, og især vandet omkring Korsør ”grounder” mig og får min” krøllede hjerne” til at komme med til tider uhyrlige ideer. Jeg er bestemt ikke bange for at bruge farver!

Af de rum, som allerede er blevet vist i Nybyggerne, hvilket rum er I så mest stolte af?

Vi er enige om, at til dato, er vores bedste rum påklædningsværelset. Det er på, vores måde, et walk-in rum med sjæl og ikke åbne døre til alt tøjet. I stedet er der to gedigne klædeskabe, et stort spejl og hyggekrog med gyngestolen, hvor man i fred og ro kan sidde og filosofere!

detydre-lilla-rum

Hvilke overvejelser havde I gjort jer omkring haven, og hvorfor tror I, at I vandt?

Vi har begge tilbragt mange år på landet med have og selvforsyning. Vi glædede os til det blev havens tur, men vi vidste overhovedet ikke, om indretningen også gjaldt uden for huset. Det var derfor et hit, da opgaven kom. Jeg foreslog rund græsplæne med hæk omkring og god udnyttelse af ”hjørnerne” – ligesom jeg også godt kunne tænke mig et “shelter” til udendørs overnatning med plads til børnebørnene.

Thorkild syntes, at det var umuligt at konstruere/sammentømre, og derfor besluttede vi at etablere et hjørne med mulighed foren power-nap, altså en hængesofa. Hækken omkring græsplænen måtte vi opgive, da planterne ville dø, sagde planteskolemanden. I stedet fyldte vi periferien med blomster og det blev dermed en ”boheme have” !

Vi vandt simpelthen på grund af farverne og fordi vi var så jordbundne, at der også skulle være noget til maven!

Billeder fra huset med den grønne dør

badeværelse 1 - efter3

Parrets badeværelse, som jeg synes, at de er sluppet ganske godt afsted med. Når materialerne blot er gode, så behøver alting ikke at være sort og hvidt.

lilla rum- efter

Den lilla farve bliver lidt for dominerende efter min smag, men jeg synes umiddelbart, at denne løsning fungerer ganske udemærket. I påklædningsrummet er der også blevet plads til en gyngestol, der giver mulighed for at tage et lille hvil.

Nybbygerne soveværelse 4 - efter 2

Er du vild med Nybyggerne?

Vi har i programmets forløb interviewet alle de deltagende par, og hvis du klikker på billedet af det par, som du gerne vil læse mere om, så bliver du automatisk stillet videre til interviewet:

detydre-anne-simon lene-henrik-thumb louise-jonas3

Fotokredit: Henrik Hammel/TV2

One comment Add yours
  1. Hej.
    Man så på et tidspunkt at i hang en fantastisk flot lysekrone op, men jeg kan ikke se billeder af den nogen steder…
    Ville så gerne vide hvor den er fra.
    Vh Berit Andersen, 5610 Assens

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *