Nybyggerne: Interview med Lene og Henrik

Med en computer som en vigtig del af værktøjskassen meldte Lene og Henrik sig til Nybyggerne. IT-parret, der ikke har den store håndmærksmæssige erfaring er nemlig af den overbevisning, at Google og Youtube kan være en vigtig hjælp undervejs i projektet. Vi stiller Lene og Henrik et par spørgsmål omkring deres deltagelse – og beder dem dele deres bedste video-tip.

Sig hej til Lene & Henrik!

lene-henrik-5

I huset med den røde dør regerer IT-parret Lene og Henrik! Det glade og altid veloplagte par fra Kolding  har indrettet det 132 m2 store hus med fuld fart på farvepaletten, og præcis efter deres egne hoveder. Resultatet er et hus med masser af personlighed, og er formentligt Lene og Henriks drømmehus. Spørgsmålet er, om det er nok, til at Lene og Henrik løber med sejren i starten af december, når vinderen skal findes. Det er nemlig seerne, som bestemmer i den sidste ende,  når stemmerne skal afgives via SMS. 

5 hurtige til Lene og Henrik

Hvorfor deltog I i Nybyggerne?
En rigtig god veninde så tilmeldingen og tænkte straks på Henrik og jeg, og af en eller anden uforklarlig årsag faldt programchefernes valg på os! Vi er meget spontane mennesker og planlægger sjældent for langt ud i fremtiden, men nyder i stedet det, som er omkring os. Vi håbede meget på at blive valgt, da det jo var en enestående chance for at kaste os ud i total ukendt terræn og få en fed oplevelse sammen!

Hvilke overvejelser havde I gjort jer omkring indretningen af huset?
Vi er uden tvivl det “hold” på vejen, som på forhånd havde gjort sig færrest tanker omkring selve indretningen. Da vi landede i Vonsild havde vi faktisk kun én tanke forberedt og det var at skabe et hjem med fokus på funktionalitet – og med et skævt tvist til at bringe smil frem. Et hjem med plads til alle. Vores drømmehjem!

Hvad inspirerer jer?
Vi bliver inspirerede af de ting, som sker og er omkring os – og så er der ikke langt fra tanke til handling!

Dommerne har i programmets forløb sammenlignet jeres hjem lidt med en børnehave. Hvordan har I det med det?
Programmet handler om, at hvert par skal skabe deres eget drømmehjem. Smag er individuelt, men det er utrolig vigtigt for os, at opnå et fælles resultat, hvor vi begge føler os hjemme. Det virker helt forkert at skabe et drømmehjem for to, hvor kun den ene part eller hvor udefrakommende personer har dikteret stilen. Vi har fra starten vidst, at vores stil ville have uventede elementer, nogen kalder det en børnehave, men vi har holdt fast i vores egen stil og synes, at vi har skabt et utrolig rart og ikke mindst funktionelt hjem. Vi har den helt rigtige følelse , når vi træder ind over dørtærsklen og vi glæder os helt ubeskriveligt til at vise huset frem for venner og familie -og krydser fingre for udfaldet af finalen!

Hvordan har internettet hjulpet jer undervejs?
Vi har været særdeles afhængige af Youtube og Google, hvor vi har fundet fremgangsmåder på alt lige fra hvordan man bruger en gipshejs, til regler for vådrumssikring! Det bedste indretnings-tip, som vi fandt på Google, var helt sikkert da vi skulle finde maling til biografen.  Her fandt vi en beskrivelse af hvilken farve og farveglans, som man skal bruge i en hjemmebiograf for at undgå genskin. Youtube og Google har været vores allerbedste ven -hvis man lige ser bort fra vores skønne gule naboer. 

 Billeder fra Lene og Henriks hus i Nybyggerne

lene-henrik

Den hyggelige have tog dommerne ganske godt imod. Lene og Henrik var ikke de eneste, som valgte at lade sand indgå som en større del af haven. Personligt synes jeg, at blandingen mellem sand, træ og husets mursten fungerer super godt . Det giver både plads til at grille på terrassen, slappe af i haven samt lave et bål, når mørket falder på.

lene-henrik4

Pladsen til ølkassen er en sjov detalje, som nok må tilskrives Henrik. Det bliver spændende at se, om det bliver en trend, som spreder sig til den brede befolkning, når kommende nybyggere skal designe deres baghaver!

lene-henrik3 nybyggerne-lene-henrik

Der er fuld fart på farverne på badeværelset, hvor der også er blevet plads til et helt unikt træ. Jeg kan personligt sige, at jeg ikke har set noget lignende!  Der er alligevel flere elementer på gæstebadeværelset, som jeg er begejstret for,  herunder spanden under armaturet, hvori sæbe, shampoo og badebørsten nok hurtigt finder sin plads.

biograf-2

Jeg tror, at mange mennesker kan se det hyggelige i en biograf, men det er nok i de færreste hjem, at et sådan rum bliver højt prioriteret. I en tid hvor store fladskærmsfjernsyn er blevet en væsentlig del af enhver stue, kan det nemt føles som om, at man er i en biograf hver aften. Jeg synes derfor, at det er super hyggeligt at se ovenstående løsning, hvor man aktivt vælger, at gå ind i biografen og se en film.

lene-henrik2

Entreen og bryggerset i huset med den røde dør blev indrettet efter ønsket om at lave et gammeldags møntvaskeri. Ideen er sjov, og med de rigtige materialer, kunne missionen sagtens være lykkedes endnu bedre. Det matterede glas på både vinduer og dør fungerer rigtig godt, og er med til at understrege temaet, omend det ikke rigtig blev fremhævet i Nybyggerne. Det er klart, at to rigtige industrimaskiner, havde taget sig bedre ud – eller måske bare to, der som minimum var af samme højde.

Tak til Henrik Hammel/TV2 for billeder, samt Lene og Henrik!

Er du vild med Nybyggerne? Så læs mere om to af de andre deltagende par her:

Interview med Anne og Simon

Interview med Louise og Jonas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *