Inspiration fra Instagram: Rendyrket bondegårdsidyl

En gang i mellem ser man et hus, hvor man tænker, at det må være ens drømmehus. Sådan havde jeg det, da jeg så Jacob og hans kærestes gennemført flotte hus på Instagram – og  det hus bliver jeg nødt til at dele det med jer! Et interview kom op at stå via elektronisk post, billeder blev udvekslet og det hele er sat sammen til indlægget her.

Træd indenfor i et gennemført hyggeligt hjem

7

Stråtag, hvide mursten og sorte skodder. Jep, jeg er klar til at flytte ind med det samme.

8

Interview med Jacob

Med stråtag og bondegårdsidyl er dit hus ret unikt. Hvilke overvejelser har du gjort dig omkring indretningen af dit hjem?
Jeg holder utroligt meget af den nordiske stil, blandet med nogle rå detaljer.. Omkring det indretningsmæssige er der ingen tvivl om, at det er vigtig for mig, at vise omgivelserne og huset en form for indretningsmæssigt respekt, og f.eks. ikke bare smide et hypermoderne og futuristisk køkken ind.. Jeg ville derfor gerne kombinere det originale og gamle med det moderne. Jeg synes, ved at blande de klassiske farve/noter med et lille touch af nogle udfordrende/frække farver, harmonere det rigtigt godt sammen. Jeg holder især af de jordlige farver, som jeg synes passer rigtigt godt til de smukke naturlige omgivelser huset er placeret i.

Hvilken detalje er du mest glad for ved dit hjem?
Uha.. Det er svært for mig at svare på, idet der er ufattelig mange detaljer jeg er glad for.. Specielt vil jeg dog fremhæve udsigten fra panorama vinduet i stuen, hvor der er udsigt til en smuk grøn park og mose hvor ænderne og gæssene går og hygger sig. Dét sætter bare prikken over i’et hvad angår idyl! Ellers holder jeg meget af de gamle kirke/bondevinduer på førstesalen, som er helt unik for bygningen og skaber hygge bare ved at kigge på huset udefra. Af små detaljer, kan jeg fremhæve teakrods sofabordet, som stammer fra tsunamien i Indonesien – hvor de væltede gamle teaktræer blev brugt til noget nyttigt ved, at lave roden om til et sofabord! – et bord med charme, historie og som stadig passer fedt ind med nogle morderne møbler. Ellers mit eget design af en vin reol, som er en prototype af noget fremadrettet jeg har i støbeskeen…  

Hvad er dit næste køb?
Det kunne meget vel være et rigtigt gammelt bonsai træ til den udendørs terrasse. Jeg købte et Japansk ahorntræ her i foråret, og der er bare et eller andet ved den Japanske botanik som fanger mig og er beroligende.

Hvor opholder du dig mest i dit hjem?
Det må helt klart være køkkenet og stuen. Køkkenet af den grund, at jeg elsker at lave mad og stuen fordi der er den fantastiske og afstressende udsigt, hvor det er skønt at sidde og nyde en kop kaffe.. Om sommeren er den aflukkede store terrasse også skøn at opholde sig på, især når den står i grillens tegn – så er der næsten ikke et bedre udendørs sted at opholde sig.

12

Udsigten fra stuen er fantastisk – og de store panoramavinduer kommer bestemt til sin ret her.

13

Stuen er blevet indrettet med både nye og gamle materialer. Læg især mærke til spisebordet, som er skåret ud af ét stort stykke træ og siden monteret på bukke.

18


Kig til køkkenet – kendere vil vide, at vi tidligere har fremhævet vinholderen, der udført i træ, på vores Instagram-profil. Jeg er generelt helt vild med de alle de farver, som der er blevet plads i dette hjem. De tilføjer både en ekstra dimension af lys, men bestemt også af liv. Jeg er sikker på, at hver enkelt plakat, vase og lignende rummer sin helt egen historie.

26

I stuen er der blevet plads til en Stingray gyngestol og et prægtigt trofæ er med til at understrege den stemning, som huset er indrettet efter. Selve sofabordet er udført efter samme princip som spisebordet, og det klæder stuen ganske glimrende.

5 hurtige til Jacob

IKEA eller Ilva?
Jeg synes begge har nogle rigtige gode koncepter. Men hvis jeg skulle vælge ville det nok være IKEA, idet, de har nogle rigtig gode møbler til en fornuftig pris. Skulle disse møbler gå i stykker, ville man ikke få dårlig samvittighed over at smide dem ud!

Hjørnesofa eller chaiselong sofa?
Uden tvivl Chaiselong, da mange herved kan komme hinanden lidt mere ved, i forhold til bare at sidde i hver sin side.

Teaktræ eller egetræ?
Jeg har en meget stor forkærlig til teak. Der er bare noget helt unikt ved denne træ sort. Den er også en del af det koncept jeg har i støbeskeen!

Hvid eller sort?
Skal jeg vælge, ville det være sort. Men hvid kan også komplimentere sort rigtig godt i mange henseender.

Stearinlys eller bordlampe?
Nu er det det jo et stråtækt, så selvfølgelig vil jeg vælge stearinlys, da de uden nogen tvivl er med til at øge hyggen, når mørket først har trængt sig på.

20

Jeg synes, at et hus med førstesal og hall er noget af det mest hyggelige. Det rummer dette hus, og se hvor elegant plakaterne  smøger sig op af væggen fra trappen…

30

… Og videre op på førstesalen! Hemmeligheden her er afstemte farver, forskellige størrelser på plakater og rammer, og ikke mindst, at rammerne alle er i den samme farve.

29

Der skal lyde et stort tak til Jacob for billeder og svar på tiltale. Har du et hus, som på den ene eller anden måde skiller sig ud fra mængden, og vil du gerne dele det med Detydre.dks læsere? Så kan du enten skrive en e-mail til os på [email protected] eller tagge dine billeder på Instagram med #detydre

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *