En slyngevugge er flyttet ind

Sponseret indlæg. Min kæreste og jeg oplevede den store glæde at blive forældre til en lille dreng d. 2. januar. Inden hans ankomst havde vi, som det jo hører sig til, hygget os med at gøre børneværelset klar og tænke over, hvor den lille fyr skulle sove. Både forventningsfulde og måske en lille smule naive havde vi troet, at en bedside crib, der kunne stå ved siden af vores seng og en babynest ville være tilstrækkeligt det første lange stykke tid.

Den kombination fungerede da også ganske fint de første 3 ugers tid. Om aftenen skiftedes vi til at gå rundt med vores søn og vi svøbte ham når vi kunne fornemme at trætheden begyndte at melde sig.

Herefter kunne vi så – hvis alle stjerner på himlen stod helt rigtigt og vi forsøgte os på det helt rette tidspunkt – flytte vores søn over i babynesten, hvor han så ville sove et par timer inden vi kunne starte forfra. Jeg tænker, at de fleste nybagte forældre kan relatere til den oplevelse!

En slyngevugge er alle pengene værd

Inden vores søn blev født havde jeg ærligt ikke skænket slyngevugger én eneste tanke – og jeg havde heller ikke troet, at en så simpel konstruktion skulle have så stor indflydelse på, hvordan dagene forløb. Selvfølgelig kan man klare sig uden en slyngevugge – og en vuggemotor. Men, jeg føler mig alligevel overbevist om at livskvaliteten hos os alle tre har været markant højere gennem de seneste par måneder end den havde været uden.

“Kan man få en motor til en slyngevugge?”

Alle slyngevugger kommer med et karmbeslag, som gør det muligt at hænge dem op i en dørkarm. Vi har pt. en krog hængende i loftet, og så har vi investeret i et monstrum af et stativ, som vi har stående i stuen. Her er vi stadig lidt for ømme overfor vores nyrenoverede gipsloft.

De første par dage lavede vi ikke meget andet end at sørge for, at vuggen var i bevægelse når vores søn lå i den – og sikre, at han lå rigtigt i den. Vi valgte faktisk også at investere i en afstivende madras for at være sikre på, at komforten var i top. Han fandt lynhurtigt ro, når han kom ned i vuggen, men der skulle bare være bevægelse for at han faldt i søvn. Der gik derfor sjældent lang tid før han slog øjnene op, og så kunne vi starte forfra. På dag 2 som slyngevugge-ejere fandt vi ud af, at der var andre, som havde stået med samme udfordring, da vi læste om vuggemotoren fra Membantu.

Det er vuggemotoren fra Membantu, som du kan se på billedet herover. Udover selve motoren følger der en række fjedere med, som nemt monteres på de to metalplader. Membantu har desuden lavet en tabel der viser, hvor mange fjeder der skal bruges ift. barnets vægt. Den følger med i pakken, sammen med en vejledning til, hvordan slyngevuggen og motoren opsættes. Når kampvægten siger 6 kg er det også muligt blot at benytte den fjeder, som følger med slyngevuggen.

Setuppet med en slyngevugge og en motor fra Membantu kan jeg derfor varmt anbefale. Og brugsmanualen er ganske simpel:

  1. Placer et styks sur/træt/grædende baby i slyngevuggen.
  2. Tænd for motoren.
  3. Hvis barnet ikke falder til ro på det laveste niveau, så skru op på næste niveau.
  4. Nyd roen – og at du har hænderne fri.

Membantu har udviklet flere forskellige vuggemotorer og den billigste koster 1499 DKK. Du kan også købe en til 1599 DKK, som har indbygget timer. Hvis du gerne vil prøve en vuggemotor af, og se om det er noget for dit barn, så kan du leje den for 250 DKK pr. måned. Slyngevuggen, der er produceret i økologisk bomuld, kan købes for 1299 DK. I denne tid, hvor der måske er mange familier der har brug for lidt ekstra hjælp i hverdagen kan pakker leveres med helt ned til én dags leveringstid.

Du kan læse mere om Membantus vuggemotor ved at klikke her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *