Anmeldelse af Ring Video Doorbell 2

Sponseret indlæg. Som du måske har læst her på bloggen, har jeg en stor interesse for “det smarte hjem” og de produkter, som falder ind i den kategori. Du har måske allerede nogle af dem hjemme hos dig selv. Betegnelsen dækker nemlig over alt fra smarte pærer fra Philips Hue, til termostater fra Netatmo og Danfoss, til voiceassistenter som Google Home og Amazon Alexa. I dag skal det handle om noget, som du måske ikke vidste, at du havde brug for, men som der er en god chance for kommer på din næste ønskeseddel. Jeg har nemlig været en glad og tilfreds ejer af en Ring Video Doorbell 2 i over to et halvt år, og i denne artikel vil jeg dele mine erfaringer.

Anmeldelse af Ring Video Doorbell 2

Den amerikanske virksomhed Ring præsenterede for et par år siden deres bud på en “smart” ringeklokke. Selve ringeklokken kører enten på et kraftigt genopladeligt batteri eller får direkte strøm. Ringeklokken er er sådan en, som du ser på billedet herunder. Der medfølger to frontplader – enten i sølv eller sortbrun – så hvis du får lyst til at skifte på et tidspunkt, så gør du bare det.

Udover at ligne alle andre ringeklokker og grundlæggende fungere på samme måde, så giver en Ring Video Doorbell mulighed for at optage en kort videosekvens, hver gang der er nogen der benytter din ringeklokke. For mig så giver det en ekstra tryghed ift. at vide hvem det er der ringer på – fx når vi ikke er hjemme.

En anden smart ting er faktisk, at du har mulighed for at etablere en direkte forbindelse – som du kender det fra fx Skype eller FaceTime – når nogen ringer på. Det betyder i praksis, at hvis nogen ringer på, så får du en notifikation på din telefon om, at der er nogen ved døren, som du så kan tale med. De kan ikke se dig, men de kan høre dig.

Og hvorfor er det så smart? Jamen for det første kan det jo evt. bruges til at fortælle postbuddet, at de bare kan stille pakken. For det andet kan du jo også hurtigt vurdere, om du har lyst til at åbne døren, hvis du ikke ved hvem der ringer på.

Optag automatisk når opfanges bevægelse

Derudover er der en anden smart funktionalitet – nemlig muligheden for at indstille din ringeklokke, så den faktisk også fungerer som et overvågningskamera. Kvaliteten er nemlig så god på den nyeste udgave af ringeklokken – den optager i 1080 HD – at det sagtens kan give mening. Ringeklokken kan indstilles til at optage når den opfanger bevægelse. For at gøre det ekstra smart er det muligt at vælge hvor ofte der skal optages, men også hvor tæt på nogen skal være, før der bliver sat gang i optagelsen. På billedet herunder ses et screenshot fra app’en, hvor det er muligt at opsætte regler.

Bor du fx ud til en trafikeret vej eller har naboen et stort træ, som altid står og svinger lidt, så kan du undgå, at det trigger dit kamera. Som screenshottet til højre viser, så er det meget nemt at vælge hvilken zone der skal være fokus på. I det her tilfælde har jeg valgt, at kameraet bare skal dække indkørslen.

“Bliver den ikke bare stjålet?”

En efterhånden generel bekymring når man køber noget er ”Kan man have det i fred?”. Og det kan man. Vi har haft vores ringeklokke i over 2,5 år og den er ikke blevet stjålet. Af gode grunde kan jeg også sige, at der aldrig har været nogen forsøg på tyveri. Selve ringeklokken monteres på en bagplade, som er skruet ind i dørkarmen eller væggen. Der følger plugs, skruer og sågar et lille vaterpas med, så det er nemt klaret. Herefter monteres en frontplade, og der sidder en lille sikkerhedsskrue i bunden og holder pladen fast. Det vil derfor tage flere minutters pille- og skruearbejde at afmontere ringeklokken.

Og prisen? Den vejledende udsalgspris er 1999 SEK på ring.com – men, som med alt andet man kan købe på internettet, er det muligt at gøre en god handel, hvis man kigger lidt rundt omkring.

Du kan læse mere om udvalget af ringeklokker hos Ring ved at klikke her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *