På besøg hos Aamot Stoleflet i Aarhus

Har du en stol, som trænger til nyt stoleflet? Alletiders! Så skal du besøge Rasmus Aamot Bakke, som står bag Aamot Stoleflet og som til daglig ikke laver andet end at flette, slibe, pudse og oliere! Rasmus holder til på Godsbanen i Aarhus og jeg havde fornøjelsen af at lægge vejen forbi hans værksted tidligere på måneden. Det blev til en længere snak om stoleflet, fingertapninger og fascinationen af godt håndværk.

Rasmus er uddannet snedker og har de sidste 5 år ernæret sig som stolefletter, efter at have lært håndværket hos Balderus Stoleflet. Forinden det arbejdede Rasmus i en årrække hos Brødrene Andersen, der bl.a. producerer byKATO spiseborde og et væld af andre flotte møbler. Det er med Rasmus’ egne ord efterhånden blevet til 15 år med produktion af arkitekttegnede møbler.

Nyt stoleflet til J39, Y-stolen og meget mere

aamot-stoleflet-j39

Med mig under armen havde jeg min nylakerede J39 (Også kendt som Folkestolen). Selvom stolen er designet i 1947, så synes jeg stadig, at designet holder 100%. Jeg købte stolen i sommeren 2014 – og den har siden da været udsat for lidt forskelligt. Til at starte med, så forsøgte jeg mig med en sæbebehandling, så blev jeg træt af det, da sæbehandlet bøgetræ bare ikke er lige så lækkert at se på, som sæbebehandlet egetræ.

Sidenhen besluttede jeg mig for at slibe stolen (igen) og fik i stedet lyst til at eksperimentere med noget bivoks til møbler. Det skulle vise sig, at det var en ret dum idé. For resultatet var helt forfærdeligt – og da jeg ikke kunne overskue at slibe stolen ned endnu en gang besluttede jeg mig for, at den skulle lakeres sort! Det blev klaret hos Aarhus Industri- og Autolakering, som kun skulle bruge en lille uge på at omlakere stolen. Hvis du lurer på hvad farvekoden hedder, så har jeg noteret mig, at det er RAL 9005 – eller som den kaldes i daglig tale: Sort.

sortlakeret-j39-folkestol

Kombinationen af det sortlakerede træ og natur papirgarn er jeg meget begejstret for. Hvis du overvejer at gå i gang med et tilsvarende projekt, så kan jeg kun anbefale dig at komme i sving. Når alternativet er at bestille en funklende ny, sortlakeret stol så er det altså sjovere at fornye noget ‘gammelt’, hvis du spørger mig! Jeg ved desværre ikke hvor gammel min stol er, men efter denne renovering er den i hvert fald så god som ny og kommer til at holde i mange, mange år!

folkestol-aamot-stoleflet

Hvad koster nyt stoleflet?

Der går ca. 120 meter papirgarn til en J39 stol, og det koster 600 kr. at få et nyt sæde flettet hos Aamot Stoleflet. Hvis du har en Y-stol, som trænger til en omfletning, så skal du af med 650 kr. da der lige går lidt mere papirgarn til sådan en stol.

Hvis du drømmer om at få shinet en af dine gamle møbelklassikere op, og dermed få den både slebet og sæbebehandlet, så tilbyder Rasmus at gøre det for 500 kr. Som en ekstra service tilbyder Rasmus gratis afhentning og levering i Aarhus og omegn. Det må siges at være overordentlig fin service!

Prisen for omlakering af en stol kan svinge fra 500 kr. til 1000 kr. Jeg betalte selv 1000 kr. hos Aarhus Industri- og Autolakering.

Her finder du Aamot Stoleflet

Rasmus’ værksted finder du på Godsbanen, som ligger i centrum af Aarhus – lige bagved Scandinavian Congress Center og ARoS. Adressen er Skovgaardsgade 3, Spor 2, Indgang 3H. Hvis du lurer på, om du kan parkere ude foran, så er svaret ja. Du kan læse endnu mere om Aamot Stoleflet ved at klikke her.

10 comments Add yours
 1. hej med jer.
  har 4 wegner y stole som trænger til nyt flet, hvad vil det koste.
  venlig hilsen.
  kurt

 2. Hejsa
  Vi har 6 stole med flet på sæde og ryglæn. De er alle godt slidt på sædet. Kan man komme forbi med en stol, og få lavet et godt tilbud en dag ?
  Mvh Johanne Skovmose Langagergaard

 3. Jeg har en Wegner CH 27, hvor en stanlikniv har skåret i sædet. Kna du klare en nyfletning og hvad er din pris ? Bedste hilsen
  Finn Have
  finnhave@
  mail.dk

 4. Har en enkelt Wegner Y-stol som jeg har arvet efter min mor. Jeg kunne godt tænke mig at få den slebet ned og sæbebehandlet + nyt flet – hvad er din samlede pris for det og kan jeg evt. levere den hos dig den 22. November, hvor vi alligevel skal til Århus.

 5. Hej Aamot…
  jeg har 6 N O Møller Spisestuestole ,som jeg gerne vil have omflettet.
  de står klar , hvad vil det koste ?

 6. æv firmaet er lukket jvf. cvr registreret i 2021

  Nogen der kan anbefale et sted i Aarhus der laver det samme til en fornuftig pris

 7. Hej
  Aamot
  Vi har nogle folkeskole som trænger til omfletning.
  Hvad skal det koste?
  Og hvornår vil du kunne gøre det?
  Og hvor lang tid tager det ?
  Vh Inger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *