Inspiration fra Instagram: En designperle i Haderslev

Indlægget her har vi glædet os meget til at vise med jer. Det sker nemlig, at vi kommer forbi et hjem på Instagram, hvor det er en nødvendighed at give sig selv en rundtur ved at klikke rundt og se billederne. Det var i den grad tilfældet her, for huset med en fuldstændig gennemført smuk stue, rummer nemlig så meget mere. Det fortjener I også at se: Så træd indenfor  i et gennemført hyggeligt hjem!

 Velkommen!

billede7

Kolding er familiens efternavn, og selve byskiltet er købt af Kolding Kommune. Om salg af byskilte er en ny indtægtskilde for Kolding Kommune, eller om det bare er resultatet af en kort forhandling ved vi faktisk ikke, men det ligner en win/win for begge parter. Det er i hvert fald med til at understrege pointen om, at der i dette hjem er tænkt over detaljerne. I huset bor Claus, sammen med sine kone og deres to små piger, og måske tænker du allerede nu: “Jamen er det ikke hjemme hos…?” og hvis du tænkte på @hr_kolding & @mindronning på Instagram, så har du helt ret!

billede11

Da jeg gik i folkeskole var stoledans en af de mere populære aktiviteter, når der var fest(!) på skolen. Den gang gjalt det mest om at få en stol at sidde på, men hvis jeg havde haft ovenstående udvalg at vælge i mellem, så tror jeg ikke, at jeg kunne have besluttet mig. Det er uden tvivl en flot samling, og jeg er sikker på, at der gemmer sig en historie omkring købet af hver af en af de stole. Det ved jeg i hvert fald er tilfældet med Børge Mogensens jagtstol, som du kan læse mere om længere nede.

billede17

I køkkenet er der blevet plads til alle de fine stole samt to PH 5 lamper over det solide spisebord. Det er bestemt ikke til at se, at Poul Henningsen tegnede PH 5 lampen i 1958, og her kan man altså i den grad snakke om et tidsløst design!

billede8

Detaljeskud af køkkenet. Hvis du kigger en ekstra gang på billedet, og fokuserer på det sorte får, så er spørgsmålet om det hænger i grenen, eller om det er 40 cm højt og står i vindueskarmen. Hvad tror du?

detydre10

Jep, this is where the magic happens! Her er endnu flere smukke møbler samlet på et sted! Ifølge Claus er det de mange aspekter i de gamle møbler, som rammer lige i hjertet. Stilen, håndværket, formerne, materialerne & kvaliteten er en håndfuld af de mest væsentlige grunde til parrets begejstring. Bamsestolen var oprindeligt koksgrå, og blev senere restaureret fra a-z til nedenstående solgulefarve. På billedet herover lider farvegengivelsen lidt af et Instagram-filter!

billede10

Det mest inspirerende ved at kigge Claus’s billeder igennem er næsten påmindelsen om, at man godt kan have klassiske (Og dermed i mange tilfælde dyre møbler) og stadig lade dem blive brugt. Da disse møbler blev tegnet for efterhånden mange år siden, var det med det formål, at det skulle bruges. Den spanske stol, der gemmer sig i baggrunden, er desuden et perfekt eksempel på hvornår patinering sidder lige i skabet. 

billede16

Lad ovenstående billede være en løftet pegefinger omkring vigtigheden af altid at have negle, som er rene og nyklippede!

detydre

Børge Mogensens BM 3237 stol, også kendt som Jagtstolen, er Claus’ yndlingsstol. Stolen købte Claus hos Bruun Rasmussen i sommers, og da stolen er en prototype fra Børge Mogensens egen villa, er der virkelig tale om en stol, hvor historien er kommet med. I forbindelse med mailudvekslingen af billederne fortalte Claus endvidere, at hr. Mogensens barnebarn har fortalt flere gode historier om netop denne stol.

detydre40

Samme stol, hvor billedet bare er skudt i Børge Mogensens villa for mange, mange år siden. Om ovenstående patinering er køn eller ej, er der efterhånden delte meninger om. Selv placerer jeg mig uden i tvivl i den lejr, der synes det er smukt – og jeg vil til hver en tid gå efter dette look, frem for noget, som står fuldstændig uden farveforskel i læderet.

billede14

En billedevæg er der også blevet plads til i det designbevidste hjem. Der findes utallige måder til hvordan sådan en væg kan gribes an, men efter min mening ligger hemmeligheden i at mixe rammer i forskellige farver og størrelser, og så have billeder hængende, som har lidt mere i sig, end hvad første øjekast afslører. Præcis som på billedet herover.

billede15

Med et aftenskud af den smukke stue og ditto vagthund, er det tid til at runde af. Der skal lyde et stort tak til Claus (og hustru) for medvirkning i dette indlæg.

Har du et smukt hjem, som du gerne vil vise frem?

Vi har tidligere været en tur forbi et skønt hjem på Fyn, og hvis du har et hjem med historie, som du gerne vil vise frem, så er du mere end velkommen til at sende en mail på [email protected].

 

 

 

One comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *