Fredagsfund #87: Spar 20% på Y stole

Hvis du altid har drømt om din helt egen Hans J. Wegner Y stol, så er det nu du skal slå til. Til og med d. 31. maj er alle lakerede Y stole nemlig nedsat med 20% hos bl.a. Livingshop.dk! Det betyder, at du kan købe en spritny stol for 3995 kr. mod 4998 kr. normalt! Der er over 20 forskellige farver at vælge i mellem, foruden de helt klassiske udgaver i sort eller hvid. Selv synes jeg de orangerøde og græsgrønne udgaver, som du kan se et billede af herunder, sidder lige i skabet. Der er fuld knald på farverne, men det er alligevel super stilfuld måde at introducere en ny farve i hjemmet på. Uanset hvilken farve du vælger, så modtager du en stol med et stel fremstillet af solidt bøgetræ og et sæde med flettet natur papirgarn.

wegner-orange-roed

wegner-groen

Alle Y stole bliver samlet i hånden, så du må forvente ca. fire ugers ventetid fra bestilling til levering. Inden stolen bliver godkendt i kvalitetssikringafdelingen, så har den været igennem 100 produktionsled! Selve stolen består af kun 14 dele, og sædet er flettet af 120 meter papirgarn. Det tager omkring én time for en erfaren stolefletter at flette et sæde til en Y stol. Selv har jeg haft fornøjelsen af at følge tilblivelsen af sådan et sæde, da jeg besøgte Knud Silkjær fra Balderus StolefletNår sædet er flettet færdigt, så kan det eftersigende holde i op til 50 år, før det trænger til en udskiftning. Det er da imponerende!

Du kan se alle farverne ved at klikke hér

Er du på Instagram?

Og er du allerede ejer af en Y stol eller et andet spændende møbel? Så tag gerne dine boligrelaterede billeder med #detydre og beskriv møblets historie. De bedste historier – og billeder – kommer med i et indlæg her på bloggen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *