Fredagsfund #85: Hans J. Wegner bakkebord

I erkendelse af, at jeg er ved at have nået et maksimum for hvor mange stole jeg kan tillade mig at proppe ind i hvert rum herhjemme, er jeg begyndt at lure på hvad der ellers findes af interessante ting. I den forbindelse faldt jeg over et Wegner bakkebord, og det synes jeg fortjente jeg en plads i denne uges fredagsfund. Jeg er på ingen måde interesseret i mærker, bare for mærkernes skyld, men når det kommer til de gamle møbelklassikere, så går man altså sjældent galt i byen. Jeg ved ikke hvad det skyldes, men jeg formoder, at der bare var en anden respekt for håndværket dengang. Det fortæller jeg i hvert fald mig selv. Og det bliver jeg også bekræftet i rigtigheden af, når jeg ser nærmere på de ting, som fx Hans J. Wegner designede i løbet af hans levetid. Møblernes samlinger står bare skarpt, og designet er intuitivt og ikke mindst gennemtænkt.

Bakkebordet her er fremstillet i massivt egetræ hos PP Møbler. Det er siden blevet slebet ned, hvorfor det i dag står knivskarpt – og blot venter på at flytte ind hos en ny ejer. Bakkebordet 73 cm x 48 cm x 60 og er vurderet til 2000 kr og det er en ganske fornuftig vurdering, set ud fra hvad tilsvarende nye modeller koster. Bakkebordet kan snildt bruges som et åbent barskab, og dermed holde styr på de finere flasker og karafler. En anden mulighed er at bruge det som sidebord – måske med en vase, et par bøger og lidt andet nips, så det ikke ser alt for bart ud. Hvis du søger på #bakkebord på Instagram finder du endnu mere inspiration til hvordan du kan bruge bordet i din indretning.

bakkebord-2bakkebord-3

Auktionen løber til d. 27/4 kl. 12.23 og bakkebordet befinder sig hos Lauritz.com i Vejle. Det højeste bud er pt. på 1000 kr. og hvis du kan få bordet til et par hundrede kroner under vurderingen, så vil jeg vove den påstand, at du har gjort en ganske fornuftig handel!

Du kan byde på bakkebordet ved at klikke hér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *