Nyhed fra Menu: TriBeCa lampeserie

Belysning er et område, som sagtens kunne få lidt mere spalteplads her på bloggen. At det ikke har været tilfældet skyldes egentligt primært, at der ofte går tid i mellem, at jeg falder over noget, som jeg synes er fedt, funktionelt og anderledes. Det er til gengæld lykkedes fuldstændig medTriBeCa lampeserien, som Søren Rose Studio har designet for Menu A/S. Inspirationen er hentet i 1930’ernes New York, og består kort fortalt af fire forskellige lamper, der er vidt forskellige i udtryk og form, men alligevel komplimenter hinanden helt perfekt.

Lamperne er blevet døbt Leonard, Franklin, Reade og Warren, og er tilgængelige i enten pulverlakeret sort stål eller solid messing. Det der gør disse lamper særligt interessante er, at de blevet til under en kreativ process, hvor man har indledningvist har samlet en lang række tidstypiske lamper sammen. Herefter har man skilt dem ad, del for del, for til sidst at sætte dem sammen på helt nye måder og skabe en serie af moderne lamper. Det er først og fremmest en god historie, og det vidner på en eller anden måde også om en oprigtig og autentisk interesse for alle aspekterne i designprocessen, for det må jo næsten formodes, at der har været utallige varianter i spil!

Menu Leonard pendel

menu-lampe-detydre

Leonard pendlen hører til blandt mine favoritter fra den nye serie af lamper. Det er en moderne fortolkning af en lysekrone, og det i sig selv synes jeg er fedt. Derudover er det en mulighed for at få en lampe, som afgiver en masse lys og varme ud i rummet, og ikke kun kaster lyset nedover spisebordet. Samtidig er lampen nærmest skulpturel i sig selv, hvilket også kan siges om Franklin lampen, der udgør denne artikels topbillede. Hvis du har forelsket dig i Leonard pendlen fra Menu, så kan den bl.a. købes hos Livingshop.dk. Prisen er 2999 kr. for lampen i sort pulverlakeret stål, og hvis du drømmer om lampen i messing, så er prisen altså 3500 kr.

Menu Warren væglampe

menu-tribeca-detydre

Daybed’en i lys ask og mørk uld fra Menu er muligvis noget af det smukkeste, som blev lanceret i 2014, men Warren væglampen fortjener også en tur i rampelyset. Det er en simpel konstruktion, og så er det en ny måde at tænke belysning på, som der er kommet mere og mere af de seneste par år fra bl.a. BestLite. Det bliver hurtigt nogle bombastiske konstruktioner, som efter min mening får en alt for fremtrædende rolle på væggen. Det er dog ikke tilfældet her, og det gør altså denne type af lamper perfekte i et hjørne ved sofaen, eller et andet sted, hvor der måske ikke lige er ideelt at hænge en lampe ned fra loftet. Warren væglampen fra Menu koster 1699 kr. i sort og 1999 kr. i messing.

Du kan se alle lamperne fra Menu ved at klikke hér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *