Fredagsfund #45: Verner Panton Panthella & Heath armstole i egetræ

Det er blevet tid til en ny gang fredagsfund! Selvom jeg for nylig blev den glade ejer af en Verner Panton Panthella standerlampe, er det stadig en af de ting jeg kigger efter på DBA.dk og hos Lauritz.com. Jeg kan som tidligere nævnt få en anseelig mængde tid til at gå med at holde øje med hvad ting bliver hhv. vurderet og solgt for. Hvis du er ude efter at gøre et kup, har vi ligeledes fundet to armstole i egetræ, som ser ganske spændende ud!

Verner Panton Panthella

verner-panton-panthella

Verner Panton designede Panthella standerlampen i 1971. Det relativt simple design har sidenhen vist sig at være tidsløst, og det har gjort lamperne ganske populære. På Lauritz.com bliver de ofte vurderet til 12-1500 kr, og denne lampe er ingen undtagelse. Den er vurderet til 1200 kr. (Dertil kommer der så diverse gebyrer), hvilket er en ganske fornuftig vurdering. Denne standerlampe er i flot stand, og er ikke gulnet på samme måde, som denne lampe ellers er kendt for. Det gør lige præcis den her model til et ganske godt køb.

verner-panthon-panthella-lampe

Selve skærmen hviler på tre små ben ved lampens pære og fatning, og det har vist sig at være en lidt skrøbelig konstruktion. Visse lamper er derfor knækket i dette stykke, hvilket også typisk resulterer i, at kuglen i toppen ikke længere medfølger!

Du kan byde på Verner Panton Panthella standerlampen ved at klikke hér.

Ditte og Adrian Heath armstole

armstol1

Ovenstående armestole er designet af Ditte og Adrian Heath, og er udført i egetræ. Stolene er fremstillet hos FDB, og med en siddehøjde på 37 cm egner de sig nok bedst som en del af stuen. Stolene er vurderet til 1200 kr, men højeste bud er pt. 325 kr. Auktionen løber til d. 16/7 kl. 19.00, og stolene står hos Lauritz.com i Næstved.

armstol2

Der medfølger endvidere et sæt puder i lyst læder, men jeg synes ikke umiddelbart at de gør noget godt for stolene. Farverne bliver simpelthen for ferske.

Du kan byde på Ditte og Adrian Heath armstolene ved at klikke hér.

One comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *