Et nærmere kig på Lightair Surface

Virksomheden Lightair.dk er gået ombord på det danske marked med en række af luftfrensere. I modsætning til hvad der ellers findes på markedet for luftrensere, så kommer disse uden filtre, og er samtidig udført i et design, der faktisk muliggør at lade luftrenseren have en central plads i hjemmet. Vi har fået muligheden for at kigge nærmere på IonFlow Surface, og det er der kommet et indlæg ud af.

På udkig efter ren luft

De fleste der bor tæt på en trafikeret vej, og ofte har vinduerne åbent, har nok på et eller andet tidspunkt spekuleret på hvad effekten af fx bilos m.v. egentlig er. Man ved, at der er tale om små partikler, som flyver rundt i luften og som nok, på et eller andet tidspunkt, ender i vores lunger når vi trækker vejret. Som et modtræk i mod det, findes der forskellige muligheder. En af dem, hedder IonFlow Surface og er en luftfrisker i et moderne design.

Luftrenseren fungerer grundlæggende ved at tiltrække de partikler i form af bakterier m.v, som er i luften, og omdanner dem til negativt ladede partikler. Forklaringen er forholdsvis teknisk og hvis du vil vide, præcis hvordan det virker, så kan du med fordel se videoen her:

Lightair Surface, som vi har haft kigget, på er 56 cm. høj og gør sig således godt på et sidebord eller lignende. Det er sådan en plads, som luftfriskeren har fået i mit hjem, i en lille måneds tid, hvilket nedenstående billede også afslører.

lightair4

Jeg kan godt lide ting, som er enkle og ikke fylder alt for meget i et rum. Den kategori synes jeg,  at Surfacen falder ind i. Man kommer dog ikke uden om, at luftrenseren er et samtaleobjekt, og derfor ved min omgangskreds også, at jeg har fået besøg af en tingest, som kan rense luften – for bl.a. duften af mad (Det var lige lettest at forklare, i første omgang).

Og hvad har effekten så været, af en genstand, som arbejder usynligt og lydløst? Jeg vil først og fremmest sige, at effekten har været overraskende. Luftrenseren har formået at fjerne den karakteristiske luft, som krydret mad har tendens til at efterlade i et rum, og har generelt skabt et indeklima, som er anderledes, end hvad jeg er vant til. I hele november har jeg stort set haft stearinlys tændt hver eneste aften, og da jeg forleden tog et nærmere kig på Surfacen var det tydeligt at se hvor meget snavs, som luftrenseren havde suget til sig. Måske er det bare mig, men jeg synes, at der har været en mærkbar effekt – og hvis du døjer med et dårligt indeklima, er det bestemt et alternativ, som er værd at overveje.

1375803_815x612_scale_90

Pressebillede fra LightAir. Udgaven på billedet hedder IonFlow Surface, og er designet til at stå på et bord eller en kommode. I samme serie findes modellerne Signature, Style og Sky. 

Du kan læse mere om LightAir og de øvrige produkter ved at klikke hér.

 

2 comments Add yours
  1. Hej “detydre”
    Det ser bestemt ud til at være en luftrenser jeg kunne tænke mig at have stående fremme 🙂
    Vil den også være effektiv hvis man har brændeovn og brænder stearinlys?
    mvh, Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *