På loppemarked i Aarhus

Aarhus har i den forgangne weekend dannet rammerne om to fine udendørs loppemarkeder. Lørdag var der dækket op til et traditionelt bagagerumsmarked på Bispetorv ved Aarhus Domkirke. Bagagerumsmarkedet bevæger sig, som en anden karavane, i gennem 9 større jyske byer med deres udendørsmarkeder fra april til oktober.

Jeg har efterhånden besøgt bagagerumsmarkederne på Bispetorv et par gange – og selvom bagagerumsmarkederne kun er for private kræmmere (hvad end det så dækker over) er varernes standard er høj. Kræmmerne ved, hvad de vil have for deres ting – hvilket måske skyldes al den sendetid, som DR1 har dedikeret til programmer som “Hvad er det værd?”.

detydre-rodekasser   detydre-traekasser

Søndag var det Foreningen Flagstang, der bød velkommen til loppemarked i Mølleparken. Loppemarkedet har efterhånden været afviklet et par gange – og endnu en gang skulle vejret vise sig at være nogenlunde overbærende. Loppemarkedet i Mølleparken er nok 70 % tøj og 30 % møbler/lamper/trækasser/nips. Når det er sagt, er der bestemt muligheder for at gøre en god handel.

detydre-traekasser2   detydre-traestole

På bagagerumsmarkedet på Bispetorv købte jeg en Lyngby vase, på 6 cm, med et motiv af Højerup gl. Kirke. Stevns Klint og den tilhørende  kirke har altid haft en speciel betydning for min familie – så for 60 kr. virkede det som et oplagt køb – og et fint minde.
På loppemarkedet i Mølleparken købte jeg en “Le Klint”-agtig lampe til den nette sum af 20 kr. Det næste projekt bliver at skille lampen ad og enten rengøre ledningen eller måske bare udskifte den samt finde en ny plisséskærm. Billeder af loppefundene vil komme på et senere tidspunkt.

detydre  detydre-swipp-mobile

Som det kan ses på billederne, har teknologien også gjort sit indtog på de danske loppemarkeder. På flere stande blev der gjort opmærksom på, at Danske Banks “Mobile Pay“-løsning er en helt legitim handelsform. Det kan naturligvis gøre det lidt sværere ikke at gå over budget, især for en person som mig, der oftest tager på loppemarked med et par mønter i lommen.

Hvis du bor i Jylland, kan du se hvornår bagagerumsmarkedet rammer din by, ved at klikke hér.

Har du været på loppemarked i weekenden? Så del endelig dine loppefund med os ved at hashtagge dem #detydre.

[GARD align=”center”]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *