Når lyd bliver flot: Beoplay A8 og A9

Du hører musik og radio hver dag – og højst sandsynligt i adskillige timer; men en stor hæmsko, når du skal finde et anlæg, kan være designet . Det er sjældent, at god lyd og flot design går hånd-i-hånd. Særligt når prisen også er en faktor! Det har den danske virksomhed Bang & Olufsen gjort op med gennem deres Beosound- og Beoplay-serier.

Bang & Olufsen er en af de ældste og mest traditionsrige danske designvirksomheder – og samtidig er det et så sjældent syn som en dansk producent af elektronik. Virksomheden blev startet i 1925 af Peter Bang og Svend Olufsen med en vision om, at udfordre det traditionelle i deres søgen på nye designs og funktioner.

I nutiden er virksomheden dog i mindre grad first-mover inden for funktionalitet – men at deres design stadig er en del af verdens eliten kan man ikke sætte spørgsmålstegn ved. Det gør sig også gældende ved deres lydserie – i dette indlæg vil vi gennemgå udgaverne A8 og A9 fra hhv. Beosound- og Beoplay-serien.

Beoplay A8 – En pæn, højlydt og trådløs ven af huset

De færreste vil have store, larmende kasser af højttalere stående i stuen – mange vil foretrække at have et anlæg, der kan indgå som et møbel på fx en skænk eller en hylde. Det har Bang & Olufsen skabt muligheden for gennem Beoplay A8.

Der er tale om et anlæg, der også kan gå som dock for fx din iPad eller iPhone – og på den måde foreligger muligheden for at skabe en designmæssig synergi mellem din musikafspiller og dine højttalere. Eksempelvis vil en iPad Mini klæde din Beoplay A8 godt!

Man kunne tænke sig, at et flot design ville lade musikken som anden prioritet – men det tyder på, at man fra Bang & Olufsens side bestemt ikke har ladet sig stille tilfreds med dårligere lyd. Tværtimod! Det kan være svært at skabe et tilstrækkeligt billede af lyd gennem den skrevne tekst – men af en dock at være, gør Beoplay A8 sig virkeligt gældende i langt de fleste sammenhænge.

Samtidig er docken via Airplay-teknologien gjort trådløs – så du kan sidde/ligge på afstand med din telefon eller tablet og styre hvilke toner, din kønne ven på skænken eller bordet skal pryde din stue, dit køkken eller børneværelset med.

Beoplay A8 er altså for dig, der rigtig gerne vil kunne skifte de gamle – og måske lettere grimme – højttalere ud med et flot, nyt musikanlæg, der samtidig giver dig mulighed for at skrue helt op for din yndlingsmusik.

Vi har lavet en pristest på Beoplay A8 og fundet frem til, at den er billigst på Apple Store, hvor du kan købe den til kun 8.940 kr.

[GARD align=”center”]

bo-a8

 

Beoplay A9 – Skønheden eller udyret?

Hvor Beoplay A8 i høj grad er en éner inden for docking-systemer, er Beoplay A9 mere typen, der skiller vandene. Synes man, den ligner et trebenet rumvæsen? Eller synes man snarere, at den udgør  et  møbel – og er dermed en del af helheden i rummet? Det kommer helt på øjnene, der ser!

Hos Detydre.dk vil vi dog medgive, at forstår man at placere en Beoplay A9 i de rette omgivelser, kan den designmæssigt fremstå som et enestående møbel.

Hvad angår lyden er den et-to niveauer over Beoplay A8 – omend de to dog ikke må sammenlignes. Beoplay A9 kan stå alene som eneste anlæg i stuen – og kan sagtens spille op til både hverdag og fest.

Du kan finde Beoplay A9 til 14.999 kr. på Beoplay.com

bo-a9-2

[GARD align=”center”]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *