Sæt pris på dit hjem: Så er vi i gang

Boliginteresserede vil vide, at der netop er startet et nyt program på TV2 ved navnet “Sæt pris på dit hjem”. Man kunne godt fristes til at tro, at et program med sådan en titel, handler om hvordan man kan komme til at holde mere af sit hjem gennem diverse istandsættelser, men det er (heldigvis) ikke tilfældet. I stedet er vi alle inviteret til at se med, når f.eks. to hjem bliver til et, og boet skal gøres op, som tilfældet var i første afsnit.

Vores mening om afsnit 1

Den gode Mathias Hundebøll er blevet tildelt værtsrollen, og unge seere vil nok huske Mathias fra MTV, hvor ældre seere måske husker Mathias fra hans deltagelse i Vild med Dans. Mathias’ præstationer i et par dansesko viste sig ikke at være så prangende, men så er det jo altid godt, når andre muligheder byder sig. Med Mathias som vært er der dømt fuld fart på, og den charmerende fynbo viste generelt gode takter i det første program

Selve konceptet med, at man som privatperson kan få sine ting vurderet af fagfolk, kender vi fra “Guld på Godset” og lignende programmer på DR1. Det “nye” ved det her program er således, at det er fagfolkene der kommer til privatpersonen, og ikke omvendt! Jeg synes, at det fungerer markant bedre, og jeg tror også, at det afspejler sig på vurderingsprisen. Tag bare Kaare Klints karakterstiske safaristol, eller maleriet, som hang over kisten i stuen. Det er markant nemmere at forholde sig til sådanne værker, når de står i en vanlig kontekst.

En ting, som ikke rigtig fængede mig, var de krydsindslag til personen på Frederiksberg, som samler på Royal Copenhagen, samt det unge par, som har indrettet sig med dansk møbeldesign fra dens storhedstid (Hvilket er 50’erne, hvis du spørger os!). De indslag fungerede ikke specielt godt, og virkede mest af alt, som det, det var tænkt som: Fyld.

Det havde vi budt på i afsnit 1

TV-programmer, hvor man selv kan gætte med, og gøre sine overvejelser, er typisk de bedste af slagsen. Hjemme fra sofaen, blev der budt på nedenstående værker:

Kaare Klint Safaristol

kaare-klint-lauritz

Kaare Klints Safaristol med sort lædersæde havde afgjort fået et generøst bud på med vejen herfra.

Børge Mogensen 2 personers sofa

bm-sofa1

Børge Mogensensen sofaer, som denne model 2212, er et glimrende eksempel på godt, gedigent håndværk. Sofaen, som var til salg, var en 2 personers magen til denne, som var meget flot patineret – for at bruge et ord, som Thomas Schlosser fra butikken Klassik i København ikke var sen til at bruge.

Tak til Lauritz.com for lån af billeder – et tip herfra kunne være at følge med på netop Lauritz.com, hvis du drømmer om disse møbler til dit hjem. Apropos Lauritz.com er det naturligvis nærliggende at nævne det nye TV-program “Fantastiske Fund”, som af uransaglige årsager kører på TV2 Fri (Hvem har den kanal?), nu hvor alle havde mulighed for at følge Bruun & Rasmussen i prime-time på DR1. Nå, nok om det.

Alt i alt er TV2 kommet ganske godt afsted med det første afsnit af “Sæt pris på dit hjem”, så tune ind på TV2 mandag aften kl. 20.55 og se med!

Update: Sæt pris på dit hjem søger nye medvirkende!

Hvis det lyder som noget for dig, så kan du læse mere om hvordan du kommer i betragtning ved at klikke hér.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *