Lakering af en Y-stol – med hjælp fra Kolomore

Da jeg i påsken fandt to Hans J. Wegner Y-stole på Den Blå Avis i en stand, som i den grad trængte til en omlakering meldte de første spørgsmål sig hurtigt. Hvad er processen for en omlakering? Hvor længe skal jeg undvære stolene? Hvad skal/bør jeg selv gøre, inden jeg afleverer dem? Hvad koster det? Og hvor finder jeg lige én, som kan hjælpe med det?

Efter at have søgt på diverse variationer af sprøjtemaling, lakering, autolakering og Y-stol, Syver stol m.v. faldt jeg over Kolomore, som har specialiseret i netop sprøjtemaling af møbler og døre. Jeg sendte ovenstående spørgsmål sammen med et par billeder af stolene til Bo, som er indehaver af Kolomore, og fik hurtigt et svar retur. Det er altid en god start, når man som jeg er en utålmodig sjæl, og bare gerne vil i gang!

Processen for en omlakering

Efter at have skrevet frem og tilbage med Bo fra Kolomore aftalte vi, at Bo skulle tage nogle billeder af de forskellige trin han går igennem ifbm. med en omlakering. Først og fremmest skal stolen gøres klar til at små hak og afslag kan spartles. Det kræver en grundig slibning for at få den gamle maling af, og hvis din stol tidligere har været omlakeret – og derfor formodentligt også har været spartlet – så skal det også slibes væk! Det kan du med fordel gøre selv, hvis du er i besiddelse af både sandpapir og tålmodighed!

Dernæst er stolen klar til den første gang grunder, som i det her tilfælde var hvid – hvilket kortvarigt gav en ret funky kontrast til det sorte træ, som endnu ikke var blevet grundet! Herefter blev stolen endnu en gang grundet og slebet, for at være klar tilden færdige maling med RAL 9011 glans 30.

På ovenstående billede er malingen stadig våd, hvilket forklarer det skinnende – og midlertidige – look. Når først malingen er hærdet får de den fineste matte overflade, som alligevel har en lille smule shine i sig. Efter omlakeringen havde jeg stolene forbi Rasmus fra Aamot Stoleflet til at flette nye sæder – og når jeg lige får liv i mit nye kamera, så lander der er et nyt indlæg her på bloggen med billeder af de helt færdige stole!

Hvad koster en omlakering hos Kolomore?

Prisen afhænger naturligvis af, hvilken stol det drejer sig om. Jeg betalte 483 kr. pr. stol, og det er altså en super fornuftig pris for at få omlakeret en Y-stol! Jeg afleverede selv stolene hos Kolomore i Middelfart og ca. en uges tid senere kunne jeg endnu gang tage turen til Fyn og tage dem med hjem.

Du kan læse mere om Kolomore ved at klikke her

3 comments Add yours
 1. Hej,
  Jeg har 4 y-stol i sort som jeg godt kunne tænke mig at omlakeres.
  Hvordan booker jeg tid hos jer?

  Vh Sarah

 2. Hej,

  Vi har 8 spritnye y-stole i bøg natur. Vi har desværre efter at have fået vores nye bord fortrudt farven. De skal ikke have repareret hakker eller lign., men blot laves sorte i træet.

  Hvad vil det koste?

  De bedste hilsner
  Alexandra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *