Fredagsfund #12: Lyngby vaser & Kay Bojesen træfigurer

Jeg synes oftest, at det er sjovere at købe gammelt end nyt – og det er der kommet en omgang fredagsfund ud af. Lyngby vaserne og træfigurerne, som du finder i indlægget her, kan du nemlig lige så vel købe i Magasin, i helt nye udgaver. Men hvis du vil have alder og historien med,  så læs med her.

Udvalg af Lyngby vaser

lyngbyvase

Lyngby vaserne har fået et decideret comeback, efter virksomheden Karakter overtog rettighederne fra familien Holst. De oprindelige vaser blev produceret på Lyngby Porcelænsfabrik i perioden fra 1936 til 1969, hvor virksomheden besluttede sig for at lukke ned for produktionen. Tilbage i 2011 dukkede det første kuld op af den nye kollektion, der er produceret af Karakter efter de oprindelige foreskrifter.

Auktionen her rummer tre vaser på hhv. 20 cm, 15 cm og 12 cm, der alle er 1. sortering og er produceret på Lyngby Porcelænsfabrik. Når jeg falder over sådan et sæt, så kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvem sælgeren er, og hvorfor, at de er røget på auktion. Selvom det er mere end 75 år siden, at de første vaser kom ud af ovnen, så har designet i den grad vist sig at være tidsløst. Så man må da formode, at de har sikkert også har pyntet i sælgers hjem, både med og uden blomster. Faktum er, at de nu kan blive dine – og hvis du er interesseret, så skal du afgive dit bud inden d. 26. november 2013 kl. 17:23.

Du kan byde på sættet med Lyngby vaserne på Lauritz.com ved at klikke hér. 

Træfigurer fra Kay Bojesen

elefant-abe

Hvis elefanten og aben her var i stand til at tale, så tror jeg, at de kunne fortælle nogle spændende historier. Omend de to herrer ikke er daterede, så er de med garanti ældre end dem, som ligger på hylden hos Magasin. Måske har det været nogens legetøj, eller også har de bare stået til pynt. Begge fremstår de i hvert fald i tip top stand, med en naturlig form for patinering. Elefanten er udført i eg, og aben er udført i teak og limbatræ. Hvis dit barn mangler nyt legetøj, eller dit hjem trænger til en gang herligt besøg fra de to charmetrolde, så skal du afgive dit bud på Laurtiz.com inden d. 25/11-2013 kl. 17.09.

Du kan byde på bjørnen og aben på Lauritz.com ved at klikke hér. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *