Kend din designer: Tom Dixon Etch pendel

Måske ved du allerede alt om Tom Dixon, og så er dette indlæg højst sandsynligt ikke noget for dig. Hvis du derimod gerne vil blive lidt klogere på hvem manden bag firmaet, der har designet alt fra lysestager til loftslamper, så er dette indlæg lige præcis noget for dig! Tom Dixons fornemmelse for godt design og ditto materialevalg har nemlig gjort, at hans fine produkter er rykket indenfor i mange designbevidste danskeres hjem.

Lidt om Tom Dixon

Historien om virksomheden Tom Dixon starter i 2002, hvor Tom Dixon i samarbejde med Davig Begg grundlagde virksomheden. De fordelte hurtigt rollerne i mellem sig, så Tom Dixon arbejdede som kreativ direktør, og David Begg som administrerende direktør. Dixon er et omvandrende eksempel på en autodidakt designer, for han færdiggjorde faktisk aldrig sine studier på designskolen, efter en motorcykelulykke. Det var i perioden efter motorcykelulykken, og under arbejdet med renoveringen af motorcyklen, at Dixon lærte at svejse og derudover fik en forståelse for hvordan forskellige materialer opfører sig. Den viden har Dixon taget med sig gennem hele hans imponerende karriere, og det er af samme årsag, at alle produkterne er i en liga for sig hvad angår kvalitet. Det kan være nødvendigt at minde sig selv om i en verden, hvor design nemt – og nogle gange tilmed hurtigt – kan kopieres og distribueres til en brøkdel af den originale pris.

Tom Dixon Etch pendel

dixon-pendlerTom Dixon lancerede Etch pendlen i 2010, og byggede dermed videre på hans univers af lamper, hvor skygger betyder alt. Etch pendlerne er fremstillet ved at lade syre ætse igennem metallet, og dermed skabe de komplicerede mønstre i metallet. Pladerne er kun 0,4 mm. tykke, og du står derfor tilbage med et visuelt udtryk der ikke virker tungt i rummet. Prisen for pendlen er 3950 kr, og giver både mulighed for at hænge for sig selv, og hænge flere i én klynge, som billedet i toppen af indlægget viser.

Du kan købe Tom Dixon Etch pendelen hos Luksuslamper.dk ved at klikke hér. 

FØLG DETYDRE PÅ FACEBOOK! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *