Clarrods Interior: Råt og godt!

Den danske virksomhed Clarrods slog dørene op i København i foråret 2012 og er det oplagte sted at gå hen, i jagten efter et unikt spisebord. Ifølge Clarrods selv, er deres møbler inspireret af mødet i mellem vintage træ og råt jern. Hvordan det fungerer, kan du blive klogere på lige her.

Kvalitet på bestilling

Bag projektet står de to kreative herrer Claus og Danny. Selvom Claus har en økonomisk baggrund, som han selv fortæller det, faldt det ham helt naturligt at tage en smedeuddannelse og kombinere det med et svejsekursus. Dermed bruger Claus størstedelen af sin tid på værkstedet, i mens Danny passer butikken til hverdag.

clarrods

I butikken, som ligger på Klareboderne 10 i centrum af København, er det faktisk også muligt at købe en kop kaffe, mens man studerer udvalget af de møbler, som er nået ind i showroomet.

clarrods-2

Langt de fleste af de møbler, som Clarrods Interior fremstiller, er nemlig bestillingsarbejde som bliver lavet efter kundens valg af materiale og mål. I en tid hvor standardisering, masseproduktion og store møbelhuse skyder  op alt, går Clarrods imod strømmen – og det er ærligt talt befriende at opleve.

clarrods-interior

Jern og træ er hvad der udgør bordet på billedet herover. Ingen spånplader eller lakerede MDF-plader, ingen polykarbonat eller plastic, kun solid jern og vintage træ. Nuvel, det giver bordet et råt look – og det kan nogle lide, andre bryder sig ikke om det – men det signalerer efter vores mening kvalitet, holdbarhed og noget vedvarende, der vel bedst kan beskrives som “Her-kommer-jeg-til-at-stå-i-mange-år”.

Claus fortæller, at materialerne kommer alle steder fra – alt fra gamle vægge, gulve, døre paneler finder vej til Claus’ værksted, så længe, at det har den rigtige patinering. Claus indsamler også selv drivtømmer, tørrer det og bruger det til sine møbler. Hvordan indsamlingen præcis fungerer fik vi ikke spurgt Claus om, men en rigtig kunstner afslører jo heller ikke sine tricks.

clarrods-langbord

Er du blevet lun på tanken om et helt unikt bord, kan Claus kontaktes [email protected] – ellers så stik hovedet ind forbi butikken og få et indtryk af hvad der kan lade sig gøre.

[GARD align=”center”]

One comment Add yours
  1. Virkelig nogle flotte stykker møbler i den gennemtrængende rå look. Der er intet sammenligneligt med et unikt og smukt møbel som bringer charme og hygge til rummet . Lige efter min smag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *