På loppejagt på Fyn – med hotellet Gl. Avernæs som base

Sponseret indlæg. I Ebberup på Sydfyn ligger Sinatur Hotel Gl. Avernæs. Et hyggeligt, gammelt slot, som dannede rammerne for to dages loppejagt på Fyn. Hvis du leder efter en undskyldning for at tage afsted på et weekendophold til Fyn, så giver jeg dig mine bedste anbefalinger til hvilke butikker du skal besøge her.

Gennem de sidste 5 år har jeg jævnligt besøgt loppemarkeder, genbrugsbutikker og antikvitetshandlere i Østjylland i min evindelige jagt efter ting, som jeg ikke kan leve uden. Det har typisk foregået på den måde, at vi lige smed bilen i vejkanten når vi så et skilt, hvor der stod “Loppemarked” eller at vi tog en tur forbi Brugtvareterminalen, som ligger ganske tæt på hvor vi bor. Både min kæreste og jeg havde dog længe haft lyst til at tage afsted på et weekendophold, hvor vi kunne have vores egen lille udgave af Antikduellen. Hvis det skulle foregå 100% efter vores hoveder, så skulle nøgleordene være afslapning, natur, fred og ro, idyl, god mad og selvfølgelig nem mulighed for at få nogle loppefund med hjem!

Sinatur Hotel Gl. Avernæs – Slottet på Sydfyn

Vi besøgte hotellet den sidste weekend i september – og vi havde egentligt indstillet os på, at det nok skulle regne hele weekenden. Sådan gik det heldigvis ikke, så da vi havde checket ind på vores hyggelige værelse fredag eftermiddag (ps dyrk lige den lækre Vilhelm Lauritzen lysekrone!) gik vi en tur rundt om hotellet i høj solskin. Det tog ikke lang tid på Gl. Avernæs før vi kom helt ned i gear – det er simpelthen det mest rolige og hyggelige sted, som jeg længe har været.

Fredag aften spiste vi en dejlig middag på hotellet – der er en ugemenu, som uploades til hotellets hjemmeside om mandagen, så vi vidste lige præcis, hvad vi skulle sætte tænderne i. Hvis du er den type, som bare vil overraskes, så kan man jo selvfølgelig bare lade være med at kigge på forhånd. Det meste af maden var økologisk, det var enormt velsmagende og der var rigeligt af det.

Loppemarkeder på Sydfyn

Hvis du følger vores program, så vågner du op tidligt lørdag morgen, og er blandt de første til at gå ombord i morgenbuffeten. På dette tidspunkt er den stadig helt jomfruelig – og fyldt godt op med blødkogte æg, ost, marmelade, pålæg, nybagte boller samt hjemmelavet Nutella (Dén var virkelig god!).

Vi startede vores tur med at køre til Ebberup – her ligger butikken Nr. 2 på adressen Prinsevej 2. Vi var forbi og lurede ind af vinduerne, hvor der gemte sig masser af fine lamper og øvrige møbler. Nr. 2 har åbent hver lørdag og søndag fra kl. 13 – 17.

Vores næste stop var i Ebberup Hallerne, hvor den lokale idrætsforening havde arrangeret et ganske stort loppemarked. Ud fra hvad jeg kan se på deres Facebook-side vender de retur med et nyt loppemarked i marts 2018. Da vi kørte fra Ebberup Hallerne så vi et skilt for et andet loppemarked arrangeret af Lions Club i Flemløse. Det var set i bakspejlet ikke turen værd – dels pga. en høj entrepris for at komme til at kigge ind i en uopvarmet lade, hvor tingene stod direkte på jorden. De fleste af tingene virkede meget nussede.

På turen mod Odense kom vi forbi et kæmpestort loppemarked hos Flora Frankfri Blomster på Assensvej 301, 5690 Tommerup. Der er lige et enkelt marked tilbage i år – den første weekend i november – men mon ikke, at det også vender retur i 2018. De mange stande var fordelt i to store drivhuse, så til trods for, at det regnede en lille smule om lørdagen, kunne vi gå rundt i tørvejr.

På Rødegårdsvej 182 i Odense ligger Genbrugshallerne – og det sted er også et besøg værd. Det er et klassisk kommisionsloppemarked, så der er ikke nogen du kan handle med, men der er til gengæld et væld af ting at kigge på. Der er både en afdeling med reoler, og så 20-25 små stande, hvor der var masser af ting til salg. Og priserne var heller ikke urimelige!

De gode butikker fra Instagram

Forud for vores tur til Fyn havde vi gjort vores hjemmearbejde og fundet en håndfuld Instagram-butikker, som vi gerne ville besøge. Det blev til et kort visit hos bl.a. Retro 3 og DesignRetrosom begge specialiserer sig af genbrugsting i den “bedre ende” af skalaen. Turens højdepunkt var dog at mødes med Kasper og Mia fra Juno Klassik, som havde en flot Radiohus pendel til salg. Den tog vi med hjem, så den hænger nu over vores spisebord og kaster det flotteste lys. Netop en Radiohus pendel var én af de ting, som vi havde på vores “ønskeseddel” for dagen. Derudover gik vi efter keramik, lysestager i messing, en ny magasinholder og en Wegner CH 36 i egetræ. Udover lampen kom vi hjem med lidt forskelligt keramik, et sæt messing lysestager samt et vægur i messing. Så vi havde heldet med os!

På vej hjem kom vi forbi denne (rode)butik. Stedet hedder Kjærs Antik & Genbrug og ligger på Tanderupvej 9, Håre, 5591 Gelsted. Her var der masser af sjove ting at kigge på både udenfor og indenfor. Der er åbent hver lørdag og søndag fra kl. 10-16.

Har du et godt tip?

Har du besøgt et godt loppemarked på Fyn, som vender tilbage i 2018? Eller kender du en god genbrugsbutik eller antikforhandler, som skal på listen? Så læg en kommentar herunder.

Hvis du gerne vil se mere til Sinatur Hotel Gl. Avernæs så kan du klikke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *