Om renovering af Y stole – er det besværet værd?

Jeg havde heldet med mig i påsken! Det lykkedes mig nemlig at udvide min beskedne samling af gamle møbelklassikere med hele 2 stk af Hans J. Wegners CH 24/Y stol/Wishbone chair (Kært barn har som bekendt mange navne). Det er blevet lidt af en (dårlig) vane for mig, at åbne DBA’s app og søge efter alt muligt forskelligt. Skærtorsdag var ikke anderledes, da jeg om formiddagen søgte på “Wegner Y stol” og straks spærrede øjnene op, da jeg så en annonce for seks Y stole, som stod til 450 kr. pr. stk. Og så gik der altså ikke mange sekunder før jeg kunne forestille mig sådan én få en plads omkring spisebordet!

Min første indskydelse var, at det nok var for godt til at være sandt, men jeg sendte alligevel en SMS om at jeg godt ville købe en enkelt stol. Derefter tjekkede jeg sælgerens nummer på Krak og Google hurtigt vedkommende, som virkede som en troværdig sælger. Et minut senere ringede jeg til sælgeren, og sagde at jeg godt kunne være interesseret i to stole – og spurgte om jeg kunne hente dem med det samme. På 2 minutter havde jeg altså nået at tjekke annoncen ud, sende en sms, tjekke nummeret på Krak og Google sælgeren. Det skulle vise sig, at jeg var den første der ringede, og at sælger havde oprettet annoncen 3 minutter før jeg ringede. Da jeg hentede stolene ca. 30 minutter efter at jeg havde set annoncen kunne sælger da også fortælle mig, at der havde været massiv interesse for stolene – og at der allerede var en anden køber på vej for at hente de sidste stole.

Renovering af en Y stol – hvad skal der ske nu?

Jeg købte to Y stole den dag – én der står i den gamle, originale rød/orange farve og én, som for år tilbage har fået en omlakering, som sidenhen er krakeleret og skallet af. Sælger kunne fortælle, at stolene har stået på en tandlægeklinik hvor de har været brugt flittigt. Som du kan se på billederne herunder, har de været skubbet ind under et bord utallige gange (Hvilket er en dødssynd!), hvorfor de har tilegnet sig nogle ret karakteristiske ridser på armlænene. Så begge stole skal omlakeres og omflettes. Men, jeg kan simpelthen ikke blive enig med mig selv om, hvorvidt den ene stole skal omlakeres i den samme rødlige nuance, og have nyt naturflet, og om den anden skal lakeres sort og have sort flet – eller om de begge bare skal være sorte og have nyt naturflet!. Nu hvor jeg har to i min varetægt regner jeg dog med, at de ikke skal være ens!

Der har altid været stor interesse for disse små renoveringsprojekter her på bloggen, så jeg vender naturligvis tilbage med et nyt indlæg der sætter fokus på det næste der skal ske – omlakeringen af stolene!

Nyt eller brugt?

En spritny Y stol i sortlakeret bøg vil stå dig i 5200 kr. hos Livingshop.dk – og så er der lige 4-6 ugers leveringstid. Hvis pengene brænder i lommen, og du ikke er en utålmodig type, så er det jo en oplagt løsning. Hvis du derimod kan se mulighederne i at involvere en dygtig maler og en stolefletter, så kan du få en fantastisk flot stol, som kan holde i mange, mange år – og hvis du finder stolene til en god pris, så kommer du med garanti til at betale mindre end 5200 kr. pr. stk! Hvad den endelige pris ender på pr. stk, når de står i tip top stand, vil jeg skrive mere om når renoveringen er slut.

Følg med på Instagram! 

One comment Add yours
  1. Hej
    Har lige læst dit indlæg om omlakering af skrammede Y-stole- var det besværet værd? Og hvordan gjorde du?
    hilsen Iben

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *