Lågegreb i læder – nyt liv til gamle låger

Vores køkken er fra slutningen af 90’erne og fremstår på mange måder i fin stand – du kan se et billede af køkkenet i dette blogindlæg – men min kæreste og jeg har også hele tiden været enige om, at der skulle ske noget nyt i dette rum. Med både et skakternet vinylgulv og lågegreb i rustfrit stål var det lidt for tydeligt, at køkkenet er fra et andet årti. Men hvad gør man så, når man gerne vil have fornyelse, men ikke vil bruge en formue? Vi startede i det små – og skiftede 16 lågegreb i rustfrit stål ud med nye, lækre lædergreb fra Skindladen.dk!

Farvel til de gamle lågegreb!

thumb_dsc01314_1024

Er man fiks på fingrene, så kan man selvfølgelig vælge at gøre det selv. Hvis man som jeg vægter bekvemmelighed enormt højt, så kan du købe alt hvad du skal bruge på nettet. Jeg bestilte 16 lågegreb hos Skindladen.dk og efter at have ventet et par dage, kunne jeg hente pakken på posthuset.

thumb_dsc01306_1024skindladen-pynteskruer

Sådan monterer du lågegreb i læder

På billedet herunder kan du se hvordan lågegrebet ‘samles’. Yderst er en pynteskrue, så en ‘spændeskive’ i læder, herefter selve læderhåndtaget, endnu en spændeskive – og til at holde sammen på det hele er der selvfølgelig en skrue. Princippet er det samme, hvad end du monterer lågegrebet på en skuffe eller en låge.

Selve håndtaget leveres med en bredde på 2,7 cm, en længde på 17,5 cm og en hulafstand på 15 cm – så det passer med en hulafstand på 12,8 cm på lågen/skuffen, hvilket er et standardmål. Hvis du er i tvivl om hvor meget det fylder, så kan du med fordel lave en skabelon i karton – eller hvad du nu lige har ved hånden.

laagegreb-close-up

Inden du går i gang med at udskifte dine lågegreb, så vil jeg dele et godt råd med dig: Start med at afmontere alle dine lågegreb! Så finder du nemlig ud af, om der er forskel på hvilken skrue du skal bruge til hhv. lågerne og skufferne. Det skulle nemlig vise sig at være tilfældet herhjemme – og det betød en lille tur i Bauhaus efter et par skruer der var lange nok!

Ca. en uges tid efter jeg satte de nye håndtag op gik jeg dem lige efter med en skruetrækker for at efterspænde dem.

laagegreb-sort-laeder

Hos Skindladen kan du vælge i mellem lågegreb i fire forskellige nuancer: natur, cognac, mørk brun og sort. Du kan derudover vælge om kanterne skal være lige eller runde – og om de skal være polerede eller ej. Der er derfor lige et par ting, du skal overveje. Og når du har gjort det, kan du begynde at overveje hvilken pynteskrue, som du gerne vil have!

Vi er pt. gang med en makeover af vores køkken – så når vi er kommet i mål med det projekt lover jeg, at der kommer endnu flere billeder der viser de flotte lædergreb!

Du kan købe dine lågegreb hos Skindladen ved at klikke her 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *