Boligindretning når pladsen er begrænset

De fleste kan nok nikke genkendende til, at det kan være svært at få plads til alle de ting, som man gerne vil have i sit hjem. Der er måske et ønske om at holde antallet af møbler nede, for at få de små rum til at virke mindre kompakte. Det er i hvert fald tilfældet herhjemme, hvor vi bevidst er gået uden om vitrineskabe og store kommoder i stuen, selvom det kunne give masser af god opbevaringsplads, og dermed være super praktisk.

I vores stue ville det simpelthen bare blive for kompakt, hvis vi forsøgte at klemme flere møbler ind til opbevaring af de ting, som vi fortæller os selv, at vi gerne vil have lige ved hånden. Derudover gælder der selvfølgelig, at der altid vil være nogle ting, som man ikke har et brændende behov for at vise frem – kedelige ting som støvsugeren, gulvmoppen og strygebrættet. Sådan har jeg det i hvert fald selv og jeg nyder, at jeg kan parkere min grimme Electrolux støvsuger i højskabet i entreen, så jeg ikke skal se på den mere end højest nødvendigt. I entreen, hvor vi ikke opholder os synderlig meget, har vi nemlig gjort godt brug af højden og fået et skab, der med sine 230 cm næsten når loftet. Det giver os muligheden for at udnytte pladsen i lejligheden bedst muligt, og har masser af plads til at gemme ting af vejen.

boligindretning-stue

Når det kommer til boligindretning er det ofte den minimalistiske stil, som bliver portrætteret i boligbladene og på indretningsblogs. Selvom det kan virke enormt inspirerende at se hvordan de indretter sig, så kommer jeg i hvert fald tit til at tænke hvor de opbevarer netop støvsugeren, toiletpapiret og strygejernet. Hemmeligheden, eller måske bare en del af forklaringen på hvordan de får tingene til at gå op, er at de også satser på at have et par enkelte store skabe til opbevaring. Se bare billederne af lejligheden her, som er et godt eksempel på hvordan kan man indrette sig med få møbler, og i stedet klarer sig med et godt indbygget skab i soveværelset. Sådan nogle kan være lidt svære at finde i de rigtige mål, men jeg har bl.a. kigget på nogen hos barebilligst.dkhvor de kan bestilles ud fra egne mål.

boligindretning-skabindretning-sovevaerelse

I soveværelset er der blevet plads til et simpelt tøjstativ, hvilket har både et praktisk og et dekorativt formål. Det er nem måde at vise ens farverige tøj frem, og det giver lige en ekstra dimension på den neutrale farveskala i soveværelset. I soveværelset der ligeledes blevet plads en vægreol, hvor bøger og magasiner har fået en fremtrædende plads.

 Få besked om nye indlæg – følg detydre.dk på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *