Det smarte hjem – en ny serie på detydre.dk

Da jeg for 5 år siden startede bloggen var det med et solidt fokus på danske møbelklassikere og moderne indretning. Som tiden er gået – og ikke mindst i kraft af at jeg er blevet husejer – har jeg dog også fået øjnene op for det der ofte omtales som “det smarte hjem”. Og hvad er det så, det der smarte hjem? For mig er det en betegnelse for de ting – eller gadgets om du vil – som ved hjælp af moderne teknologi formår at gøre noget smartere, nemmere, hurtigere eller måske endda billigere.

Det første jeg stiftede bekendtskab med fra denne kategori var Philips Hue. Det er en serie af “smarte” pærer, som via en lille router forbindes til ens trådløse netværk. Herefter er det så muligt at betjene pærerne – altså tænde, slukke, dæmpe eller skifte farve – via f.eks ens smartphone eller en medfølgende fjernbetjening. Er det smart? Det synes jeg – og det bringer os en del glæde i hverdagen. En af grundene er også, at Philips Hue er et godt eksempel på en dims, som kan bruges sammen med ens nuværende ting.

Men nok om Philips Hue. For det er bare en lille del af det. Som du kan se herunder, er der en hel del emner, som jeg gerne vil berøre. Fælles for dem alle er, at det er ting, som jeg har stiftet personligt kendskab med, og som jeg synes fungerer. Indlæggene kommer derfor til at være en skøn blanding af tests, guides og generelt bare mine anbefalinger til hvordan du får det meste ud af det. For det er nemlig hvad jeg selv har manglet – andre menneskers personlige erfaringer, gode råd og tips og tricks.

Her er hvad du kan læse om i fremtiden

Der er mange ting, som jeg gerne vil skrive om i de kommende måneder.

  • Philips Hue
  • Ring ringeklokke
  • Google Home Mini
  • Netatmo vejrstation
  • Smarte termostater
  • Alarmsystemer

Er der andet, som du gerne vil læse om? Så efterlad gerne en kommentar herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *