På besøg hos Møbelpolstren i Aarhus

Sponseret indlæg. Hvis du har taget turen fra banegården i Aarhus ned mod Aarhus Street Food er du med garanti gået forbi Møbelpolstren.dk’s butik. Og hvis du minder bare lidt om mig, så har du sikkert trykket næsen flad mod udstillingsvinduet, hvor de ypperste designs fra Arne Jacobsens hånd står og pynter i vinduet. Her finder du både nypolstrede udgaver af Ægget, Svanen og Syver-stolene i det fineste læder. Og det er slet ikke så underligt, for det er lige præcis dét, som Møbelpolstren har brugt de sidste 20 år på at dygtiggøre sig i.

Møbelpolstren.dk holder fast i traditionerne

Faste besøgende på bloggen vil vide, at jeg nærer den største respekt for de personer, som giver gamle møbelklassikere nyt liv. Jeg blev derfor enormt glad for at høre Bo, som er indehaver af Møbelpolstren.dk, fortælle om deres tilgang til ompolstring og renovering. Det skal kort og godt laves på samme måde, som Arne Jacobsen havde tænkt det skulle gøres. Hvor nyproducerede møbler helst skal polstres og betrækkes på den mest omkostningseffektive måde holder Møbelpolstren.dk stædigt fast i at gøre det efter traditionerne. Det kan virke lidt nørdet, men jeg synes det vidner om en respekt for det originale håndværk og det vil jeg til hver en tid støtte op om.

På et bord i butikken ligger prøver på de mange lædertyper og tekstiler, som bl.a. Syver-stolene kan ompolstres i. Der er altså noget for enhver smag. Hvis du ikke er helt sikker på hvilket læder du skal vælge, så vil jeg anbefale dig at lægge vejen forbi en af Møbelpolstren.dk’s butikker og se det med dine egne øjne. Selv blev jeg i hvert fald meget klogere på hvad de forskellige lædertyper kan holde til, hvordan de kan rengøres og hvordan de kommer til at se ud, når de patineres af daglig brug.

Jeg besøgte dog Møbelpolstren med et andet ærinde. Jeg har for nylig investeret i en ny kontorstol, den såkaldte Oxford stol. Arne Jacobsen designede nemlig kontorstolen til St. Catherine College i Oxford tilbage i 1965 – og så giver navnet jo lige pludselig meget god mening. Min stol er oprindeligt født med flade fødder, og siddehøjden var derfor lige lidt for lav til mine lange stænger. Jeg forsøgte derfor først selv havde selv at afmontere de gamle fødder. Det var midt i denne process, at jeg kom til at tænke på den butik, som jeg var gået forbi så mange gange i Aarhus. Jeg ringede derfor til Bo for at høre, om det var en operation, som de kunne klare. Efter et kort ophold på Møbelpolstrens værksted i Roskilde kunne jeg hente stolen i Aarhus og tage den med hjem.

Udover de 5 nye hjul benyttede jeg også lejligheden til at få ompolstret armlænene. Jeg fortæller mig selv, at der har siddet mange store tænkere i denne stol, som ikke har kunnet lade være med at hive i en tråd og pillet i skummet. Efter mange års brug var tiden i hvert fald kommet til at udskifte det gamle Hallingdal stof med noget nyt af slagsen – så nu er stolen klar til mange års brug.

Du kan læse mere om Møbelpolstren.dk ved at klikke her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *