Carl Hansen & Søn præsenterer PK1 – Poul Kjærholms første stol

I dag skal det handle om en stol, som jeg så for første gang for to uger siden, og som jeg nu tænker, at jeg bliver nødt til at købe. Hvis du har læst overskriften på dette indlæg, så har du sikkert gættet, at det handler om PK1 – Poul Kjærholms første spisebordsstol. Og hvorfor er det så interessant? Det er det primært fordi, at jeg ikke kan lade være med at blive imponeret over, at en stol der blev designet i 1955 stadig holder den dag i dag. Og så fordi, at jeg er helt vild med kombinationen af det sorte stål og den naturfarvede flagline.

Et kig på PK1

Det bør nævnes, at PK1 også findes i en udgave, hvor stellet er af rustfrit stål. Jeg har dog kastet min kærlighed på denne udgave, med det sortlakerede stel, hvorfor de fleste billeder er af denne model. Flaglinen findes både i naturfarvet, og en sort gennemfarvet udgave. Så der er tænkt på alle. Jeg har endnu ikke haft mulighed for at se stolen i levende live – eller sidde i den for den sags skyld – men jeg tænker, at flaglinen er med til at sikre en høj grad af komfort.

Hans J. Wegner er kendt for at sige, at et møbel skal være flot at se på uanset hvilken vinkel man betragter det fra. Det synes jeg også er tilfældet med PK1, hvor form og funktion går op i en højere enhed. Og hvad er der så tilbage at nævne? Prisen, selvfølgelig! Hvis du er lige så mig, så tænker du sikkert “Flot stol, men den er sikkert hundedyr!” Og ved du hvad? Prisen er faktisk mere end rimelig. Den vejledende udsalgspris starter ved 2495 DKK. Det er altså ikke galt for et lille stykke dansk designhistorie, som du kan underholde dine middagsgæster med, og så får du en stol med ovenikøbet.

Du kan købe PK1 hos Carl Hansen & Søn ved at klikke her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *