By Lassen lancerer limited edition Kubus lysestage

Mogens Lassen, arkitekten bag den ikoniske Kubus lysestage, ville i år være fyldt 115 år. Det markerer by Lassen ved at introducere en særlig udgave af Kubus 4 stagen i en flot lysegrå farve. Farven hedder ‘cool grey’ og lysestagen har netop ramt hylderne hos udvalgte forhandlere. By Lassen har selv annonceret, at lysestagerne kun er produceret i et begrænset oplag – og om det skal vise sig at være nok til at møde efterspørgslen må tiden vise. Hvem ved, om vi kommer til at opleve lige så kaotiske tilstande, som da det viste sig, at de populære jubilæumsvaser fra Kähler var ved at være udsolgt. På Instagram har der i hvert fald været masser af interesse at spore for den nye flotte udgave af Kubus 4.

mogens-lassen-kubus-limited-edition

Prisen for den nye Kubus 4 lysestage i cool grey er fastsat til 949 kr. ligesom modellerne i sort og hvid. Som det kan ses på billedet herover, så kommer den nye Kubus 4 i samme farve som Kubus Bowl, hvorfor de to danner et ret fint par.

Du kan købe Kubus 4 hos Luxo Living ved at klikke hér

Et miniportræt af Mogens Lassen

Nu hvor Kubus 4 i cool grey lanceres for at fejre Mogens Lassens 115 års fødselsdag, så tænker jeg det må være på sin plads med et lille portræt. For hvem var Mogens Lassen egentlig? Som du nok har regnet ud, så er det herren på billedet herunder. Mogens Lassen blev født i 1901 og gik bort 1987. Mogens Lassen tilegnede sin arkitektuddannelse gennem sin tid på diverse danske tegnestuer og fik i 1935 sin egen tegnestue.

mogens-lassen-by-lassen

Mogens Lassen tegnede Kubus lysestagen i 1962, men det var faktisk aldrig tanken, at Kubus lysestagen skulle i industriel produktion. I stedet blev lysestagen dengang givet i gave til familie og venner og de nærmeste arkitektforbindelser. I dag er historien som bekendt en anden, og den populære Kubus lysestage har fået en plads i mange hjem verden over. I december 2014 blev der solgt over 1000 Kubus lysestager – om dagen.

by-lassen-mogens-lassen

Mogens Lassen står også bag de flotte ML 42 barstole og taburetter, som by Lassen lancerede i 2014. Inspirationen til formen på sædet stammer angiveligt fra de skamler, som især skomagere benyttede sig af. Mogens Lassen designede barstolen i 1942 i forbindelse med en møbelkonkurrence på Kunstindustrimuseet i København. I dag findes ML 42 i både ubehandlet eg, bejdset bøg og røget eg og med fodstøtte i enten messing, kobber eller stål.

Du kan købe ML 42 barstolen hos Luxo Living ved at klikke her

Indlægget indeholder affiliate links. 

 

One comment Add yours
 1. Cubus 4 i limited edition/Grey plus Bowl i Grey.
  Jeg ville gerne købe både en cubus 4 plus Bowl i Grey (limited edition)
  Håber det er muligt.

  Med venlig hilsen
  Susanne Mathiassen
  26115979

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *