3 tips til en smuk gallerivæg

Min kæreste og jeg har efterhånden fået mange aftener til at gå med at lede efter inspiration til den gallerivæg, som vi vil have på væggen bag vores spisebord. Her gemmer der sig nemlig en ca. 5 meter lang, hvid væg – og som du måske kan fornemme på billedet herover, så skriger den væg altså på nogle billeder!

Efter at have bladret os igennem et halvthundrede billeder på Instagram tagget med #gallerivæg kom vi forbi Sofie Amalies inspirerende Instagram-profil @thusthefuss. Sofie Amalies super elegante gallerivæg er den, som du ser på billederne herunder. Jeg har sammenfattet 3 hurtige tips/gode råd/ideer, som vi vil have i baghovedet!

gallerivaeg

Sørg for at størrelser og farver passer sammen

Det kan virke som et meget banalt råd, men fælles for de flotteste gallerivægge, som jeg har set, er at størrelser og farver på rammer og motiver er nøje afstemt. Det sikrer et elegant udtryk, hvor der ikke er ét motiv som “støjer” ift. de øvrige. I den forbindelse vil jeg gerne slå et slag for Etsy.com, hvor du kan finde masser af flotte prints, litografier og tegninger!

Mal væggen for at skabe en fin kontrast

Hvis du har fundet motiverne, som skal pryde din væg, så overvej om det næste skridt er at male væggen. Sofie Amalie har malet væggen i en fin lysegrå nuance, og det fremhæver virkelig de flotte motiver og rammer.

gallerivaeg-stue

Hæng en lampe op, som en del af gallerivæggen

En væghængt lampe kan være prikken over i’et. Ikke alene bidrager lampen med hyggeligt lys, den får også en dekorativ funktion. Hvis du lurer på hvad den væghængte lampe på billedet hedder, så er svaret Lampe Gras No 210! Bestlite producerer en tilsvarende lampe, og hvis du er på markedet efter sådan én, kan jeg anbefale dig at lægge vejen forbi Xakt.dk, som har et ret fint udvalg af væghængte lamper.

Ps. Hvis du ikke allerede følger Sofie Amalie på Instagram, så klik dig ind forbi og følg @thusthefuss!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *