Om at indrette sig på ny – og flytte stuen ovenpå

Først lidt baggrundsinformation: Min kæreste og jeg flyttede ind i vores nuværende lejlighed i maj sidste år. Vi bor i en lejlighed på to plan, på ca 70 m2 i centrum af Aarhus. Da jeg første gang trådte ind i lejligheden, havde jeg en plan i mit hoved for hvordan lejligheden skulle indrettes efter 5 minutter. “Her kan stå en sofa, et sofabord og dér kan TV’et stå” tænkte jeg for mig selv, og heldigvis var min kæreste helt enig i mine planer. Så langt, så godt.

Efter at have boet i lejligheden i et års tid kunne jeg dog godt mærke, at trangen til at rykke rundt blev større og større. Når jeg tænker over det, så har jeg nok aldrig rigtigt synes, at det virkelig spillede med indretningen. Det er ikke fordi, at vi ikke har forandret noget i den tid vi har boet her, for det har vi. Vi har løbende byttet rundt på lidt forskellige møbler, hængt nye billeder op osv. Så havde vi en daybed nede i stuen, og en lænestol oppe på reposet. Så blev vi trætte af det, og rykkede tingene tilbage. Der var dog altid to ting som blev stående: Spisebordet og sofaen. Det er to ret solide møbel-arrangementer, så de tog hurtigt en del plads i stueetagen.

Spar boligstylisten – og gør det selv

Jeg er på ingen måde boligstylist, indretningskonsulent eller noget lignende. Jeg er bare glad for møbler og andre ting til boligen. Derudover havde jeg stirret mig blind på de nuværende løsninger, så jeg havde svært ved at forestille mig, at sofaen kunne stå på en anden måde end den gjorde. Hvis du har haft det på samme måde, så forsøg at stille dig selv to spørgsmål: “Hvilke ideer og forslag ville en boligstylist komme med?” og “Hvad vil du gerne opnå med din indretning?” Og lav så en liste i hovedet, eller på et stykke papir, med alle de muligheder, som er realistiske indenfor jeres rammer. Jeg ved ikke, hvilket spørgsmål man skal stille sig selv først – måske det er det, som boligstylisten har svaret på.

Alt det her med at indrette sig på ny, omrokere eller hvad vi nu skal kalde det, det er selvfølgelig nemmere hvis du ikke har planer om at begynde at male. Alt der kræves er en god fantasi og et par arme, der som minimum kan løfte en sofa.

Hvad har vi så lavet om herhjemme?

Jeg har forsøgt at samle et par billeder fra Instagram, som måske kan give en idé om hvad vi har lavet – og som måske kan inspirere dig til at starte et tilsvarende projekt!

Før omrokeringen: 

https://instagram.com/p/2tQwMmGZOi/

https://instagram.com/p/2ojxz_mZJ6/

https://instagram.com/p/0qYFIZGZHF/?taken-by=detydre

Efter omrokeringen: 

https://instagram.com/p/6vFDHVmZMb

https://instagram.com/p/6sVBl5mZEA/?taken-by=detydre

Ovenstående billede, med spisebordet, var faktisk det der kickstartede hele projektet. Vi havde besøg af noget familie til brunch, og der hvor bordet stod før ville der aldrig blive plads til at 7 voksne og 1 barn kunne sidde rundt om bordet. Derfor byttede sofaen og spisebordet plads. Nu står spisebordet ud fra væggen i stedet, og jeg spekulerer på hvilke stole, som skal have en plads ved bordet.

Det betyder, at vi har fået os en lille hyggelig stue på vores repos. Her stod der før et skrivebord og daybed’en, og vi er indtil videre meget begejstret for resultatet, som du kan se et billede af herunder.

https://instagram.com/p/6xrKuGmZIg

Indlægget opdateres med flere billeder… 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *