Mertz Design – når læder bliver en levevej

Danske Mertz Design har siden 2006 designet og produceret læderbetræk og hynder til møbelklassikere som Hans J. Wegners Y-stol og Arne Jacobsens Syver-stol. Alle læderbetræk og hynder bliver produceret i hånden i Danmark, og for at sikre, at kvaliteten er som den skal være, så bliver varerne altid prøvemonteret, inden de bliver sendt afsted. Den slags firmaer, som holder liv i godt håndværk fortjener til hver en tid at få lidt omtale her på bloggen. I indlægget her kan du derfor blive klogere på Mertz Design, og se hvordan deres betræk kan bruges til at forny en helt almindelig hvid Syver stol.

syver-stol-detydre

Min Syver-stol har gennem tiden fået sig nogle knubs i form af små afslag, ridser og aftryk, som følge af helt almindelig hverdagsbrug. Til gengæld er ryggen stadig lige så hård, som den dag den forlod fabrikken, og i sådan en situation har man typisk to muligheder, hvis man drømmer om fornyelse. Man kan enten vælge at få stolen omlakeret, eller få den betrukket med stof eller læder. For mig var det ikke en svær beslutning, da læder unægteligt kun bliver smukkere med tiden, efterhånden som det bliver brugt. Det var i denne forbindelse, at jeg blev opmærksom på Mertz Design og deres læderovertræk til Syver-stolene.

Professionel fuldpolstring kan hurtigt blive en bekostelig affære. Den gyldne mellemvej skulle derfor vise sig, at gå for en løsning, som jeg selv kunne montere uden større besvær. Det gøres nemlig ved at følge en simpel vejledning for montering af betrækket, som er vedlagt, og så bare lyne de to lynlåse, når det sidder som det skal. Læderet er tykt og lækkert, og betrækket følger perfekt Syver stolens former. Som du kan se på billedet herunder, så medvirker de to lynlåse også til at skabe et harmonisk udtryk på stolens bagside.

Læderbetræk til Arne Jacobsens Syver-stol

laederbetraek-syver

mertz-design-1

 

Everclassic, DBA og Lauritz.com – foruden på landets utallige loppemarkeder – byder ofte på muligheden for at gøre en god handel på en Syver-stol, hvis du er ligeglad med farven. Og det kan man jo nemt tillade sig at være, når man monterer et læderbetræk fra Mertz Design. Historisk set handles Syver stole i 90’er farver (Som fersken og koboltblå) bare billigere, end dem i sort eller hvid. Et læderbetræk koster normalt fra 849 kr. til 1175 kr., men flere af betrækkene er pt. på kampagnepriser, hvorfor du kan få fat i et betræk for 699 kr.

betraek-syverstol

De der følger regelmæssigt med på bloggen har måske erfaret, at jeg samler på stole! Rundt om spisebordet har jeg pt. min Syver stol stående, sammen med lidt andet forskelligt fra samme tidsperiode. Et er selvfølgelig, at stole kan være flotte at se på – noget andet er hvordan de er at sidde på. Når det kommer til siddekomfort, så er der altså ikke meget der stikker Syver-stolen efter min mening. Min største anke er, at jeg ved, at stolen kommer til at blive blød i ryggen – men selvom selve stolen kommer til at stå overfor en udskiftning, så vil jeg altid kunne tage betrækket med videre!

Du kan se hele udvalget af betræk og hynder hos Mertz Design ved at klikke hér

One comment Add yours
  1. Mine stole er fra 1974, og de er overhovedet ikke blevet bløde i ryggen, så det er muligt at de kan have en lang levetid uden at de bliver bløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *