På besøg hos Bent Hansen Design

Det kan tælles på én hånd hvor mange gange jeg har været i Aalborg, men skulle muligheden byde sig for en uges erhvervspraktik på Bent Hansen Designs matrikel, så tog jeg gerne turen hver dag fra Aarhus! Forleden havde jeg muligheden for at besøge Bent Hansen Designs produktion og showroom i Aalborg, og som du nok har gættet, så var det altså lidt af en oplevelse. Jeg har dyb respekt for (familie)virksomheder, som fastholder produktionen i Danmark, tager chancer, indgår i kreative samarbejder og har en sublim fornemmelse for godt håndværk. Sidstnævnte var især tydeligt at se under rundturen i produktionen, hvor det lækreste læder hang på store stativer, og kun ventede på at blive forvandlet til alt fra siddehynder til loungestole.

benthansen

“Du ska’ ku’ se det”

Under præsentation af Bent Hansen Design fortalte Henrik Hvid Hansen, der er 3. generation i familien, og nu direktør for virksomheden, hvordan han startede med at komme på værkstedet som 16-årig.  Dengang sagde Henriks farfar, Svend Hansen, ovenstående ord “Du ska’ ku’ se det” og de ord blev sidenhen et mantra for Bent Hansens måde at gøre tingene på. Det fortæller naturligvis noget om, at smag og behag er subjektivt, men også, at det er nødvendigt at betragte en ting fra alle sider. Det er også grunden til, at det der kan synes som en detalje på et Bent Hansen produkt, altid har en funktion. Det er fx tilfældet med knapperne på Primum stolen, der er med til at opretholde den gode siddekomfort.

10441120_10152424803323157_1422892183971137121_nRundturen i produktionen gav bl.a. et indblik i hvordan Stools taburetterne bliver til. Det er faktisk så simpelt, som det ser ud: Placer skabelonen på læderet, afmærk og klip det ud med en saks. Og så alligevel ikke. For der er både strækmærker, myggestik og andet “naturlig patinering” at tage højde for på læderet, og det er ting der skal tages med i planlægningen af hvor meget der kan skæres. Så er det så hele aspektet om at kunne klippe efter en lige linje – men dét er en helt anden snak!

Nyheder fra Anne Boysen: Layer It

Foruden indblikket i produktionen, var detydre.dk og en lang række andre bloggere som Malene fra Boligcious, Laura fra The Sweet Spot, Munter fra Miss Design Says, inviteret for at høre Anne Boysen fortællere nærmere om sin nye kollektion af sengegavle under navnet Layer It. Den nyhed kommer du til at kunne læsere mere om i et andet indlæg, for den historie fortjener også at få en nyhed med på vejen.

anne-boysen-layer-itbenthansendesign1

Vi elsker at kigge på billeder!

Er Bent Hansen Designs produkter flyttet ind hjemme hos dig? Så del gerne et billede af hvad du har på Instagram, ved at tagge dine billeder med #detydre.

3 comments Add yours
 1. Min Primum Bent Hansen stol sort læder m. armlæn. er 1 år gammel har siddet i den max 10 gange , sædet har sænket sig går meget skråt ned. Fået den af min far.. der i mellemtiden er død.. kan i oplyse mig om hvor værkstedet ligger så jeg kan få den lavet. Jeg ved ikke hvor han har købt den. Hilsen Marianne tlf 28879600

  1. Hej Marianne! Jeg har sendt din besked videre til Rikke fra Bent Hansen – så jeg kunne forestille mig, at de tager fat i dig inden længe. Ha’ en god dag. Mvh Kaare

  2. Hej Marianne

   Det lyder til, at der er noget galt med stellet på din Primum stol. Vil du tage et billede af den, så man kan se, at sædet sidder forkert, og sende billedet til [email protected]? Så får vi vores produktudvikler til at se på sagen.

   Venlig hilsen
   Rikke Ebsen
   Bent Hansen a/s

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *