Her kommer EVERCLASSIC!

Manden i stolen hedder Rasmus Warnke Nørregaard, han er passioneret møbelsamler og så er han samtidig idémanden bag EVERCLASSIC, der er en spritny handelsplads for møbler, kunst og design. Det er der kommet et længere interview ud af, hvor du både kan få en fornemmelse af hvad EVERCLASSIC er for en størrelse og læse hvilket møbel, som Rasmus sætter aller mest pris på. Så find en god kop kaffe og læs med!

Interview med Rasmus Nørregaard

Hej Rasmus. Tak fordi du kunne finde tid til at være med her! Vil du starte med at præsentere dig selv?
Selv tak, det er dejligt at være her på bloggen, som jeg iøvrigt selv følger dagligt. Men mit navn er Rasmus Warnke Nørregaard og jeg er vel det man kalder en møbel- og kunstnørd. Jeg har siden jeg var helt lille været betaget af møbler og kunst.  Min farfar var samler og han samlede blandt andet på mønter. Jeg kan huske hvordan jeg som dreng sad med hvide handsker på og et forstørrelsesglas i hånden. Han lærte mig glæden ved søgen efter ting og værdien af smukke ting.

Han introducerede mig desuden for danske møbelklassikere og jeg faldt med det samme for den verden. Jeg begyndte at komme hos Bruun Rasmussen og bød med når pengene var til det. Siden da har interessen taget fart og udover at have været ansat i branchen i mange år, så har jeg besvaret antikbrevkasser og skrevet indlæg til forskellige magasiner i mange år. Min interesse for møbler og kunst er som en forelskelse, der bare bliver stærkere hver dag.

Jeg selv husker dig fra et dokumentarprogram på DR1 – og det sidder der måske også andre læsere derude der også gør. Vil du hurtigt fortælle hvad baggrunden var for din medvirken i det program?
Jeg fik en opringning af DR omkring medvirken i et program der hed “Besat af møbelklassikere”. Når man er så begejstret for møbler som jeg er og  går med denne glæde dagligt, så er det dejligt at få lov at dele det med nogen. Det er dejligt at fortælle og snakke om møbler og dette var en god måde at gøre det på. Jeg er rigtig glad for den udsendelse, da det er et ærligt portræt af min passion.

detydre-everclassic1

Jeg formoder, at det er din begejstring for møbler, der bl.a.  er grunden til at du har for nylig har lanceret EVERCLASSIC?
Det er fuldstændig rigtigt.  Jeg har har gennem årene opstartet en del virksomheder og det har altid været opstarten som har været det mest interessante for mig. Men efterhånden som jeg er blevet ældre, så har lysten til opstarte en virksomhed, som også ville være sjov at drive blevet større. Derfor var det naturligt at opstarte noget hvor mit hjerte virkelig var med. Det er den bedste beslutning nogensinde. Jeg elsker EVERCLASSIC og jeg har så mange planer for udviklingen at handelspladsen, at det er svært at se at jeg nogensinde skulle blive træt af det.

Hvad kan EVERCLASSIC byde på, som konkurrenterne ikke kan?
EVERCLASSIC.Com er en online handelsplads for køb og salg af møbler, kunst og design. Vi adskiller os fra andre lignende platforme ved at være meget tro mod dette. Dvs at man vil ikke kunne finde tagrender og trailere på EVERCLASSIC. Vi tillader os desuden at kræve at de ting, som sættes til salg hos os er effekter som har historie og en varig interesse. Eller som bare er en klassiker inden for dens eget felt. Vi er ikke snobbede og vil lige så gerne have en Madam Blå kande til 10 kroner, som vi vil have en Wegner lænestol til 30.000 kroner.

Vi vil bare ikke sælge skrammel og andre ting som falder uden for vores koncept. Vi havde blandt andet en sælger der spurgte om hun kunne sælge sine glansbilleder fra 50’erne hos os og selvfølgelig kunne hun det. Det er jo netop en ting som har en varig interesse og masser af historie. Vi hjælper også vores brugere med at vurderere deres effekter og sætte prisen på det de vil sælge. Vi vil derudover gerne være super personlige med vores kunder og vi har ingen standard besvarelser hos os. Vi vil gerne genopfinde den gode service på nettet. og passionen for dette skulle meget gerne kunne mærkes når man besøger siden. Interessen for indretning og designermøbler er blevet meget udbredt i løbet af de seneste år, og af den årsag virker det jo derfor kærkomment med en ny handelsplads som EVERCLASSIC.

Interesessen for kopimøbler er sideløbende også eksploderet – ser du det som en udfordring for EVERCLASSIC?
Ja, det er et problem for alle handelspladser. Man kan nok aldrig helt undgå at der er nogen som gerne vil snyde andre og udbyde kopiprodukter som om de var originale. På EVERCLASSIC gennemgår vi hjemmesiden flere gange dagligt og fjerner annoncerne hvis der er den mindste tvivl. Vi har desuden lavet en funktion, så der er en “anmeld annonce” på alle annoncer. Her opfordre vi vores brugere til at melde ind til os, hvis de opdager noget mistænkeligt. Vi kræver at folk opgiver sit navn og adresse, hvis de skal sælge på EVERCLASSIC. Vi tjekker disse oplysninger og ringer til dem hvor informationerne ikke passer. Hvis man som køber på EVERCLASSIC er i tvivl om ægtheden, så er man også meget velkommen til at tage os med på råd.

 

Jeg ved, at du har – og har haft – mange møbler forbi dit hjem. Hvad er det bedste køb du har gjort dig?
Jeg holder af at skifte ud i mine møbler ofte. Det betyder ikke så meget for mig om jeg beholder mine møbler for altid. Jeg er glad for at have dem til låns et par måneder eller år. Man skal passe på at ens samling ikke bliver en mani og kun drejer sig om at eje noget. For mig så tæller alle de møbler jeg har haft gennem hænderne også med i min samling. Den stol jeg har haft længst tid, er min Spanske stol af Børge Mogensen. Den er i mine øjne helt perfekt og den har jeg haft i rigtig mange år. Jeg fandt den ekstremt billigt og den passer perfekt til mig. Det er nok mit bedste køb og jeg tror aldrig jeg bliver træt af den.

everclassic-cykel

Når du ikke har travlt med EVERCLASSIC, hvad bruger du så tiden på? Har du gang i andre spændende projekter?
Jeg er typen der får nye ideer hele tiden og hvis jeg ikke bliver holdt i kort snor, så ville jeg starte det ene projekt efter det andet. Derfor skriver jeg alle mine ideer ned og så gennemgår jeg dem med de folk jeg har rundt om mig. Vi prioriterer dem og får sat dem i gang der giver værdi. Næste step for EVERCLASSIC er udbredelse til andre lande samt en auktionsplatform. Vi vil gerne kunne tilbyde auktioner og det arbejder vi på lige nu. Derudover har vi fået gang i nogle ret interessante kunder i USA, som gerne vil indrette med dansk design. Vi er ved at udvikle en service til udenlandske kunder, som skal gøre det let og overskueligt at købe, betale og få det afsendt til deres eget land.Ved siden af EVERCLASSIC, så optager vi lige nu nye afsnit af ‘Sæt pris på dit hjem’ på TV2, hvor jeg er blevet en af de faste deltagere. Det ret sjovt at lave TV og det bliver spændende at se resultatet når det vises senere på året. 

Hjælp everclassic godt på vej

Hvis du har noget til salg, som du vurderer passer ind i konceptet, så benyt lejligheden til at hjælpe EVERCLASSIC godt på vej og opret en annonce på hjemmesiden. Du kan derudover følge Rasmus og resten af EVERCLASISC holdet på Instagram, og Facebook.

One comment Add yours

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *