Inspiration fra Instagram: Interview med @mortilmernee

Hvis du er på Instagram, så er du nok på et eller andet tidspunkt kommet forbi “mortilmernee”. Bag dette alias gemmer Louise fra Hedensted sig, der sammen med sin mand og to børn har indrettet sig i et smukt, lyst og designfyldt hjem. Trofaste følgere vil vide, at Louise er glad for at skifte ud i både inventar og farver, så i indlægget her får du både et par dugfriske billeder af hvordan der ser ud netop nu, samt bl.a. svar på hvor og hvordan Louise får inspiration til boligindretningen. 

Fuld fart på farverne

mortilmernee2

Køkkenet fungerer som det naturlige samlingspunkt i villaen. Herfra er der kig til stuen, og spisearealet med bordplade fra Trævarefabrikkernes Udsalg er sat sammen med Loop bordben fra Hay. Det er et godt eksempel på, at man kan få det præcis som man vil have det, uden at det skal koste en bondegård. De forskellige stole er løbende blevet tilføjet til boligen – og den tilfredsstillelse der ligger i at tilføje en ny stol til samlingen, tror jeg, at alle “stolesamlere” kan relatere til! Over bordet hænger den klassiske PH5 lampe, der i sin tid blev fundet på DBA.

mortilmernee-3

Close-up fra køkkenet, med stoleben i alverdens former og farver. Her er både blevet plads til Arne Jacobsen Myren, de klassiske Eames DSR stole samt en højstol i en frisk pink.

mortilmernee8 mortilmernee9

Hans J. Wegners ikoniske Y-stol har fået en plads i køkkenet, og kan således nemt trækkes over til bordet, når det er nødvendigt. I stuen er der plakat fra Playtype, sofabord fra ViaCph og kubikreoler fra Trævarefabrikkernes Udsalg. Især stuen har inspireret mig meget – og jeg må da også indrømme, at jeg for ganske nylig har bestilt en kubikreol, efter at have kigget med på Louises profil.

Interview med Louise

Hej Louise! Tak fordi du kunne finde tid til at svare på spørgsmålene her! Da jeg begyndte at følge dig på Instagram engang i efteråret var din stil præget af masser af farver og teaktræ. Hvordan vil du beskrive din nuværende stil?
Du har helt ret, i efteråret havde vi en del teak i huset. Jeg synes faktisk stadigvæk at teak er helt vildt flot. Men jeg har bare en tendens til, hurtigt at blive grebet af noget nyt. Mette Helena var forbi i julen for at fotografere til et juletema, og vi havde en god snak om træ i indretningen. Hun var faktisk ret sikker på teak ikke var så in mere. Sådan noget er jo farligt at sige til mig, jeg begyndte fluks at surfe lidt efter andre træsorter, og efterhånden som boligbladene begyndte at komme i 2014, så kunne jeg godt se at både eg, birk og ask var blandt de meget viste træsorter. Når solen begynder at vise sine første stråler i foråret, så får man også behov for mere luft og forandring. Jeg var forbi en lokal loppedame, hun havde den smukkeste Y-stol stående i eg. Den helt rigtige patina. Den var ikke billig, men billigere end hvad jeg kunne finde på DBA og Lauritz.com. Jeg kunne simpelthen ikke lade den stå. Den var SÅ smuk, og jeg forbinder den med min barndom. Min mormor og morfar passede mig som barn, og min morfar, der var møbelsnedker, gik meget op i lækkert gedignt træ håndværk. De har også Wegner spisebord med Y-stole hele vejen rundt. Derfor måtte den her stol bare med mig hjem! Stolen var mit andet køb i lysere træ, i januar købte vi nemlig også et sofabord i eg, og med disse to møbler i hus. Så startede den store forvandling.

Jeg tror at mange af dine følgere på Instagram og din blog ved, at du er hurtig til at rykke på nye ideer og der derfor ikke er langt fra tanke til handling. Hvor får du ideerne og inspirationen fra?
Det er meget forskelligt hvor jeg finder inspiration. Jeg læser boligmagasinet og Boligliv. Det er mine foretrukne boligblade. Men jeg finder også masser af inspiration hos andre bloggere og på instagram. Jeg har også en nær veninde som også er meget bolig interesseret, vi har mange lange snakke og sms korrespondancer om selv de mindste opstillinger. Jeg er meget detalje orienteret, jeg nøjes ikke bare… Hvis jeg har set noget jeg er vild med, så går jeg all in på at finde noget meget lignende. Og hvis jeg har set et møbel, et billede, en opstilling jeg synes er cool, så laver jeg den gerne identisk. Jeg synes det er fedt at lade sig inspirere at andre, og hvis de har lavet noget cool, så er det kun cadeau til den som har lavet det. Jeg ser også selv hvor mange der finde ideer og inspiration fra mig. Og det er jeg meget beæret over!

mortilmernee

Hvis vi skal spå lidt omkring fremtiden, hvilke farver og tendenser tror du så der kommer til at gøre sig gældende?
Jeg synes det er svært at vide. Jeg kommer jo ikke på messer og den slags, hvor man ser hvilke farver og tendenser der bevæger sig halve og hele år ude i fremtiden. Her forleden så jeg Louise Dorph i Go’ Morgen Danmark, hun fortalte om store blomstrede detaljer kombineret med det rå og slidte. Jeg har selv boet hvidt, fransk og slidt i mange år, og jeg kan stadig forelske mig i et gammelt skab med patina. Men jeg kan også godt mærke, at jeg nu er ved at ramme en alder, hvor jeg faktisk oplever ting får genoplivning igen. Og de “perioder” hvor jeg har været, der tvivler jeg alligevel på, at jeg bevæger mig helt hen igen. F.eks. brugte jeg meget af folkeskolen i cykelshorts, og igår var der faktisk en sød sælger i Vero Moda der forsøgte at forklare mig at cykelshorts er in. Den havde jeg godt nok svært ved lige at fordøje – men man skal aldrig sige aldrig 🙂

Hvad er det bedste køb du har gjort?
Jeg har i tiden gjort mig mange virekelig fine køb! Men sådan inden for den seneste tid, der må det helt sikker være den føromtalte Y-stol! Og hvis jeg må nævne en stor ting, så er vi i skrivende stund igang med at sætte nyt køkken op, det har været et stort ønske i mange år, og det glæder jeg mig helt vildt til.

Har du nogensinde solgt noget, som du senere fortrød?
Vores skønne hus rummer en kælder, faktisk har vi fuld kælder under hele huset. Og det har gjort, at jeg i starten bare proppede alt der ned, til sidst kunne man næsten kun bevæge sig i en lille sti rundt mellem gamle møbler. Jesper nævnte mange gange om vi ikke kunne prøve sælge det, men jeg havde sådan en “tænk nu hvis” tanke jeg ikke helt kunne slippe. Pludselig en dag fik jeg bare lyst til at prøve. Vi ønskede os noget nyt til huset, og vi havde ikke råd, så jeg tænkte, måske kunne jeg sælge lidt, og på den måde få råd. Det skabte starten på de muligheder jeg har idag. Jeg har solgt både gennem min blog, dba og gennem min Instagram profil. Idag har jeg ikke rigtig følelser for mine ting mere, og dem jeg har, dem sælger jeg naturligvis ikke. Jeg synes jeg har ret go’ føling med det nu. Jeg fik øje på de muligheder det gav at sælge ud, og det i sig selv er helt vildt fedt. Faktisk drømmer jeg lidt om at kunne hjælpe andre med at se den slags muligheder. Jeg er sikker på der er mange hjem der ude, som ikke helt kan gennemskue hvor man starter på sådan en forandring, og hvordan man kan få råd.

mortilmernee-1

Hvad byder fremtiden på for dit vedkommende?
I efteråret starter jeg i en deltidsstilling som administrativ medarbejder. Men samtidig håber jeg, at jeg får muligheden for at dykke lidt mere ned i mulighederne for at arbejde noget mere med bloggen og min kunnen indenfor dette område. At blogge har skabt et stort netværk og en rigtig go fornemmelse for, at det der med at indrette, det er virkelig en livsstil for mig.

Og så var spørgsmålene sluppet op! Du kan følge Louise’s videre færd i en verden med boligindretning, familieliv og alt der i mellem her:

Blog: http://mortilmernee.blogspot.dk
Instagram: @mortilmernee 

3 comments Add yours
  1. Fint interveiw.
    Louise har mange fine ideer og jeg er totalt vild med, at hun bare går igang og gør hvad hun har lyst til.
    Jeg bliver inspireret, når jeg ser hendes hjem.
    Kh Camille Milk
    http://www.milkogco.com

  2. Ja, det er meget imponerende at se på. Jeg tror Louise har den effekt på rigtig mange mennesker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *