Et par tanker om tapetsering

Jeg har ofte tænkt på, om jeg skal give efter for min idé om at tapetsere en væg. I boligmagasiner mv. er resultatet altid super skarpt, men jeg har måske en begrænset tiltro til at mine egne evner rækker til at levere et tilsvarende resultat. Afrivningslinealer, klisterkoster og tapetbørster virker bare ikke som naturlige indkøb, men måske det gyldne kompromis er selv at købe tapetet – og så få en professionel til at sætte det op.

Hvilket tapet skal man så vælge?

Svaret på ovenstående spørgsmål må være, at det er et temperamentsspørgsmål. Først og fremmest skal man nok affinde sig med, at der er lige så mange muligheder her, som der er med maling. Der er desuden lige så mange steder der sælger tapet, som sælger maling – og det gør heller ikke beslutningsprocessen nemmere. Et af de firmaer Beckmann, så nedenstående billeder er fundet hos dem.

tapet2

Nogle tapeter er ganske fredelige i farver og form. Andre er lidt mere… friske i farverne og egner sig måske bedst, hvis man er i gang med at indrette et sommerhus i en stærkt romantisk stil:

tapet3

Personligt er jeg helt vild med det grafiske udtryk, som tapet kan skabe, og her må nedenstående udgave være min klare favorit. En solid teaktræs kommode foran, og så er den mere eller mindre hjemme.
tapet1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Priserne for en rulle tapet med 10 meter svinger fra et par hundrede kr. til tæt på 700 kr. Om det er dyrt eller billigt er svært at vurdere, men som med alle andre ting til boligen, så gælder det typisk at der er en sammenhæng i mellem pris og kvalitet. Hvis du er blevet lidt mere lun på tanken om at bevæge dig ud i et tapeteventyr, så vil jeg ønske dig god fornøjelse – og opfordre dig til at dele det færdige resultat på Instagram, ved at tagge dine billeder med #detydre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *