Når patina ikke længere er ordet

Jeg kan få timer til at gå med at kigge på møbelklassikere, der er til salg, og bide mærke i, hvad de bliver solgt for. De møbler, som du kan møde i indlægget her, faldt jeg over på Lauritz.com – og de har uden tvivl oplevet lidt af hvert. Advarsel: Stærke billeder!

Hvis møbler kunne tale…

Så ville jeg ærlig talt gerne vide, hvad de her to kræmmerhusstole fra Verner Panton har været udsat for! Det ligner, at de har stået udenfor i al slags vejr og har været brugt i et legehus eller værksted. På sin vis er patineringen egentlig ganske smuk, men i mit designhjerte gør det næsten ondt at se så ikoniske stole i så dårlig forfatning.

verner-panton-kraemmerhus

Stolene var vurderet til kun 800 kr. – men på magisk vis fik de et hammerslag på 1900 kr. Der må virkelig sidde en møbelpolstrer derude, der drømmer om årtiets udfordring. Hvis du læser med her, må du endelig sende en e-mail med billeder af det færdige resultat!

vernerpanton-fod

Kontorstolen på billedet herunder, er en klassisk Eames model EA 219. Fra ny vil en sådan stol koste ca. 35.000 kr, og på en auktion starter vurderingsprisen ved 10.000 kr – og slutter typisk ved 20-25.000 kr. Lige netop denne stol har dog fået en beskeden vurdering på 2000 kr., og standen taget i betragtning, forstår man det godt.

eames-detydre

Med førnævnte nypriser og normale vurderingspriser in mente, så henvender denne type af kontorstol sig til et helt specielt klientel. Min egen formodning må være en forretningsmand/-kvinde, som vægter design og komfort højt. Så undrer jeg mig bare højlydt igen: Hvordan kommer en stol til at se sådan her ud?

eames-detydre-5

Sikkert og vist er det i hvert fald, at personen, der har ejet denne kontorstol, har brugt den længe – det er i hvert fald, hvad patineringen af læderet fortæller én. Det blottede skum og det delvist manglende ryglæn kan jeg dog ikke redegøre for.

Billeder: Lauritz.com

2 comments Add yours
  1. Hold da helt op. De øverste stole har godt nok fået tæsk til den store guldmedalje. Det kunne være lidt sjovt at se hvad den nye ejer af stolene har af planer for dem. Den anden stol er noget mere alm. slitage, tror at nakkestøtten er hevet af da den begyndte at være slidt (måske at noget af skummet kom ud)?

  2. Ja, det ser altså helt vildt ud. Men jeg forstår ikke hvorfor man har et ønske om at hive en nakkestøtte af. Nå, det bliver jeg nok i hvert fald aldrig klog på.

    Rigtig glædelig jul til dig. 🙂

    Med venlig hilsen
    Kaare, detydre.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *