Wegner udstilling på Designmuseum Danmark

Billedet der pryder toppen af denne artikel er fra Wegners hjem, og viser mange af de møbler, der har gjort Wegner berømt i indland og udland. Hvis Wegner havde levet endnu, kunne han i år fejre hans 100 års fødselsdag, og det er der kommet en særudstilling ud af på Designmuseum Danmark. Her kan du helt indtil d. 2/11-2014 gå på opdagelse i Wegners univers af møbler, og blive klogere på en person, der om nogen har haft indflydelse på dansk designhistorie.

wegner-detydre

Dagens, og muligvis årets, hovedperson. Hans Jørgen Wegner. Wegner blev født i Tønder – ja, det overraskede også mig – hvor han voksede op, og allerede som 17 årig  blev udlært som snedker. Som 20 årig flyttede Wegner til København, og derfra er resten mere eller mindre historie. Som det også kan ses på billederne herunder, har det været lidt af en rejse for Wegner og hans møbler, der både i form, materialevalg og stil adskiller sig enormt meget fra hinanden.

wegner-detydre5

Det her billede af Wegners hjem er formentlig taget for mange år siden. Det ligner noget, som kunne være fotograferet for kun et par dage siden. Hvis jeg kunne vælge i mellem en tur til Lalandia og en tur forbi Wegners hjem, så er jeg ikke et sekund i tvivl om hvad jeg ville vælge. Alligevel kan man komme ganske langt bare ved at kigge på billedet – det er en smuk og funktionel stue, der ikke er bygget op omkring familiens husalter – fjernsynet.

wegnerdetydre

Udstillingen byder på et væld af sjove billeder, skitser og anekdoter fra Wegners liv og arbejdsliv, samt en perlerække af de mest populære stole og øvrige møbler. Entreen til hele museet koster 90 kr, men hvis du er under 26 eller studerende, er det gratis at komme ind på Designmuseum Danmark. Adressen er Bredgade 68, 1260 København K og du kan læse mere omkring åbningstider mv. ved at klikke hér.

detydre-wegner

Du kan læse mere om udstillingen ved at klikke hér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *