Erfaringer med et epoxygulv

Hvis du så Nybyggerne, så husker du nok det knaldgule epoxygulv som Anne og Simon  fik i deres vinderhus. Det har uden tvivl fået en del til at drømme om at få et epoxygulv, og jeg selv er en af dem, der sagtens kunne se det fungere, når jeg en gang skal bygge et hus. Da jeg så nedenstående billeder i en boligindretningsgruppe på Facebook, måtte jeg derfor dele dem her – og samtidig blive klogere på hvordan man skal gribe processen an, når et epoxygulv skal støbes.

detydre6

Da Helle og familien skulle bygge nyt hus for 3 år siden, var de ikke i tvivl om, at de ville have et epoxygulv. Det betød, at der først måtte støbes et betongulv, der sidenhen fik flere gange epoxymaling. Det tog ca. 3 uger før gulvet var klar til at blive gået på. Det skulle vise sig at være en, til tider, langsommelig proces, da der både skulle tages højde for tørretider og gulvet løbende skulle slibes og spartles.

helle-rosenlund

Der er epoxygulv i hele huset, med undtagelse af bryggers og badeværelse, da det ikke anbefales at have denne type gulv i vådrum. Der er derudover installeret gulvvarme under gulvet. Ifølge Helle er gulvet meget behageligt at gå på og samtidig meget nemt at vedligeholde. Det skal blot vaskes et par gange om året. Spisebordet herover har Helle og hendes mand selv bygget. Det består af 5 solide fyrretræsplanker, der først har fået en blanding af skosværte og vand, for at få farven som på billedet. Sidenhen har det fået tre gange skibslak. Det er et super vellykket resultat.

detydre3

Personligt er jeg vild med denne type gulv, da det simpelthen passer så godt sammen med næsten alle farver. Helle og familien har indrettet sig ganske farverigt, og de mange designklassikere kommer, hvis det overhovedet er muligt, endnu mere til deres ret, i disse stilfulde rammer.

kahler-eames

Det siges, at det aller dyreste ved at få et epoxygulv er at få det fjernet igen. Hvis du går med tanker om at få et epoxygulv, kan du derfor med fordel besøge et par forskellige leverandører, som kan fortælle dig endnu mere omkring de forskellige muligheder. Selv er jeg dog ikke blevet mindre overbevist, om at det er et super smukt og praktisk gulv. Hvis du er nysgerrig på prisen, så lød regningen i sin tid på 15.000 kr for at få støbt et areal på 80 m2.

epoxygulv-detydre

detydre-2

Der skal lyde et stort tak til Helle Rosenlund for levering af billeder, og svar på spørgsmål. Hvis du gerne vil se flere billeder af Helles hus, eller bare har spørgsmål, så kan du fange Helle på Instagram under brugernavnet @rosenlundhelle.

Hvis du selv drømmer om at gå i gang med at lave et epoxygulv, så kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med at bruge epoxymaling her.

6 comments Add yours
  1. Hej,
    Hvor er det super flot
    Kunne godt tænke mig at vide hvilken farve jeres epoxy gulv har. Står selv og skal renovere og er vild med farven på jeres gulv

  2. Jeg er meget interesseret i at komme i kontakt med Helle, men det lader til at hendes brugernavn på Instagram ikke eksisterer. Hvordan får man fat i hende ifht. uddybende spørgsmål til det smukke gulv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *