Guide: Dæk et smukt julebord

Juleaften nærmer sig, og al den gode julemad fortjener at blive serveret på et flot dækket julebord. Nogle vil have det simpelt og uden de store farver, andre synes den røde ”julefarve” skal være gennemtrængende. Vi giver her vores forslag til nogle forskellige elementer i juleopdækningen.

Dugen til julebordet

Nogle synes, den skal være på bordet – andre synes ikke. Er man til dem, der synes, det klæder bordet, vil det helt sikkert være noget, man kan blive meget i tvivl om – skal det være den hvide, simple dug, eller skal vi have en med mere spræl? Nedenfor ser du vores bud på et par flotte juleduge.

Södahl Star Damash – en smuk, rød juledug

721084_highEr man til en rød dug til juleaften, så er vores klare favorit denne, røde sag fra Södahl. En flot og enkel dug, der dog alligevel har lidt spil. Den ser måske lidt skrigende ud på billederne, MEN man skal tage med i betragtningen, at lyset til vores juleaften er mere dæmpet, og den vil derfor gøre sig helt perfekt. Prisen er 499,- for str. 140×180 cm.

Dugen kan købes her: http://www.soedahl.dk/shop/product/sodahl-star-damask-dug-140-x-180-cm-roed.aspx

 

CASA de Luxe by Naja Munthe – en flot hvid dug med let mønster

casa-de-luxe-by-naja-munthe-dug-150-x-220-cm-danielleEr man til det mere simple – men alligevel med lidt spil – kan denne hvide sag fra CASA de Luxe være et alternativ (Omend der findes mange i denne ”kategori”). Dugen er meget neutral, men har alligevel lidt spil, der leder tankerne hen på snevejr – og det er jo aldrig skidt at bringe stemningen af hvid jul ind i stuen, til trods for, at udsigterne til en egentlig hvid jul er dystre.

Dugen kan købes på Coop.dk, og prisen er 349,- for medlemmer og 700,- for ikke-medlemmer.

 

IKEA Snöfint – hvid, klassisk dug

snofint-dug__0209141_PE362747_S4Et ganske glimrende alternativ kunne også være IKEA Snöfint-dugen. En helt simpel hvid du med en opsyet kant – meget simpel og uden noget spil. Prisen på denne er blot 149,- kr., og den kan købes lige her – så det er i hvert fald ikke prisen, der skal afskrække én fra at komme en dug på bordet.

 

 

Servietterne

Her er det evigt tilbagevendende spørgsmål – papir eller stof? Foldet eller i en servietring? Vi er helt klart til stof, og vi er helt klart mest til servietringe. Særligt en papirserviet foldet i en vifte giver en underlig klang af rejecocktail – og er der én ting, der ikke skal serveres juleaften, er det det. Her er vores forskellige yndlinge:

Det smukke alternativ

3609375_Bernadotte_napkin_ring_2pcs14012512031_1

Georg Jensens servietringe. De er fantastiske – og vil gøre sig usædvanligt godt til en simpel serviet. Jovist, det ligner lidt en vielsesring, men hvornår har det nogensinde været en ulempe? De kan købes lige her og koster 299,- kr. for 2 stk.

Vi ville sætte disse servietringe sammen med en serviet med lidt mønster – servietringene er så enkle, at det kan de sagtens bære. Servietten kan købes her og koster 119,- kr. pr. stk.

Det dekorative, men elegante alternativ

Skærmbillede 2013-12-19 kl. 20.05.2418008413460h_1-2

En simpel servietringe med et simpelt hulmønster i sølv. Efter vores bedste overbevisning en lidt smuk servietring, der dog har lidt mere mønster end den fra Georg Jensen – men sammen med nedenstående serviet vil vi kalde det en sikker vinder.

Servietringen koster 29,- kr. pr. stk. og kan købes her.

Dertil ville vi sætte en hvid serviet med et hvidt mønster. Servietten købes hos Södahl og koster 110 kr. pr. stk.

Vinter på den flotte måde

1436  14015512557_1

Jul betyder vinter – og derfor skal man ikke være bange for at bruge lidt vinterelementer, heller ikke juleaften. Derfor har vi også fundet frem til denne sammensætning, som vi virkeligt synes er elegant – og som egentligt vil kunne passe på mange duge. En rød serviet – og en servietringe med et motiv af et snefnug. En anelse mere pyntet, men sammen med den simple serviet går den bestemt an til julebordet.

Servietringen finder du lige her – (men den er desværre blevet udsolgt siden vi har skrevet indlægget)

Servietterne er igen fra Damask (ja, vi er lidt vilde med det, de laver), og koster 98 kr. pr. stk.

Bordpynt skal der til i juleborddækningen

Denne er straks sværere – for det kommer meget an på, om du er til et mere pyntet bord, eller et mere simpelt. Ens for begge er det dog, at vi absolut ikke synes, du skal være farveforskrækket. Sæt endelig noget julet på, og brug gerne dine (evt. overskydende) julekugler. Guld, sølv, rød – det er ligemeget, bare bordet som helhed passer sammen.

Derudover gør en flot buket og/eller en juledekoration også altid noget godt ved bordet, og er du ikke selv for ferm med rosesaks og oasis, så kan Interflora hjælpe dig lidt på vej. Blandt andet med disse flotte alternativer:

Røde buketter og dekorationer til julebordet

2A-Soed-buket-150KR-webStemningsfuld_julebuket_275kr 5A2-Juledekoration-lys-web 5C2-Juledekoration-lys-web

(Klik på billederne for at komme til siden, der beskriver dem)

Hvide buketter og dekorationer til julebordet

3A-Lav-julebuket-225KR-web7C2-Lys2-Juledekoration-web-2 7B2-Lys2-Juledekoration-web

(Klik på billederne for at komme til siden, der beskriver buketterne/dekorationerne)

Find flere buketter her.

Find flere dekorationer her.

Vores yndlings julebord

Den opdækning, vi selv ville vælge, skulle bestå af følgende elementer. Udover nedenstående skal der selvfølgelig pyntes med alverdens julerelateret pynt – og helst masser af det..

Stemningsfuld_julebuket_275kr 5C2-Juledekoration-lys-web 3609375_Bernadotte_napkin_ring_2pcs casa-de-luxe-by-naja-munthe-dug-150-x-220-cm-danielle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *